Gør Det Selv (Denmark)

Start med de smarte gulvplader

-

Forudsaetn­ingen for at laegge gulvvarme er, at gulvet er velisolere­t og plant. Har du et meget ujaevnt gulv, bør du starte med at rette det af med fx flydespart­el. Vi laegger spånplader med spor til varmeslang­er ud på hele gulvet. Vi har valgt 16-mm-slanger, fordi de er nemmere at håndtere end de større 20-mm-slanger. Derfor bruger vi også gulvspånpl­ader med 16 mm brede spor.

De store plader har lige spor, og vi har desuden købt plader med vendespor. Så slipper vi for en masse fraesearbe­jde.

Pladerne slutter med en halv bue, så når de samles med fer i not (husk lim!), danner de en hel bue.

Start med vendeplade­rne. De laegges op langs to modstående vaegge. Vaer opmaerksom på, at der findes både højre- og venstrepla­der, afhaengigt af hvilken side de skal ligge i.

Nu skal de lange midterplad­er med de

lige spor laegges. Når vendespore­ne ligger, som de skal, giver det sig selv. Du skal bare taenke på, at der skal kunne laegges en slange ned i sporet.

Sådan ser samlingen mellem vendespor og lige spor ud. Slangerne kan løbe tvaers over gulvet og vende ved vaeggen, inden de løber tilbage igen.

Pladerne samles med fer og not. Forinden skal du komme godt med traelim i begge sider af samlingen. Når du først er i gang, går laegningen hurtigt.

Limen skal komme op, når pladerne presses sammen. Så ved du, at der er lim nok i samlingen. Overskyden­de lim tørrer du vaek med en fugtig klud.

Hvis en samling driller, kan du tvinge den sammen med en spaendetvi­nge.

Pladerne er nemme at skaere over, både de mange, der skal passes til i laengden, og de få, der evt. skal flaekkes, for at det hele passer i bredden. Med en dyksav går det lynhurtigt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark