Gør Det Selv (Denmark)

Tilpas fodlistern­e en ad gangen

-

Du skal først finde de skaeve vinkler, som desvaerre er forskellig­e fra samling til samling. Metoden er den samme, men målene afviger gang for gang. Derefter skal du tage dig god tid til at overføre de skaeve vinkler til listesamli­ngerne, og endelig skal du skaere listerne til, så de mødes i 45 grader i toppen og 90 grader i bunden. Hovedparte­n af opgaven udføres på det ene stykke liste, som monteres til sidst, mens stykke to skal monteres, før du begynder resten af arbejdet.

1. Brug en vinkel, som laegges plant med gulvet og stødes ind mod fodlisten, til at tjekke, på hvilken vinkel listen møder gulvet. Målene på det trekantede mellemrum, der opstår mellem vinkel og liste, skal bruges fremadrett­et.

2. Brug bagsiden af vinklen til at tegne en 45-graders streg, der krydser listens profilered­e del.

3. Laeg et snit på stregen med en listesav eller en manuel geringssav. Du må kun save gennem den profilered­e del af listen. Er listen firkantet, må snittet gå til en femtedels dybde.

4. Tegn den målte vinkel på listen, så den begynder i savsporet, du netop har lavet.

5. Skaer til med en stiksav. Det er supervigti­gt, at du laver et paent og lige snit fra bunden, der først skifter retning, når saven møder snittet i topprofile­n. Brug også stiksaven til at udglatte overgangen til den tand af trae, der stikker ud.

6. Listerne kan naesten samles nu. Du mangler blot at lave plads til den traetand, der raekker ind over modstykket. Hold listen over den monterede del. Rids omkring tanden, fra hjørnet og ud.

7. Fjern det opmaerkede trae med en hobbykniv. Tag lidt ad gangen, så der ikke forsvinder for meget. fortsaet indtil samlingen er paen.

 ??  ?? Det er vigtigt, at du husker at tegne gabet fra billede 1 med her. Ellers viser det sig i samlingen.
Det er vigtigt, at du husker at tegne gabet fra billede 1 med her. Ellers viser det sig i samlingen.
 ??  ?? Det er gabet mellem vinklen og fodlisten, du skal måle, så det bliver regnet med.
Det er gabet mellem vinklen og fodlisten, du skal måle, så det bliver regnet med.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sav fra bagsiden af listen, så du ikke får en flosset kant foran.
Sav fra bagsiden af listen, så du ikke får en flosset kant foran.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark