Gør Det Selv (Denmark)

Buen samles med tvaerstykk­er

-

Rosenbuen består af to buer i hver side, som forbindes med tvaerstykk­er, der er 50 cm lange og placeres med 25 cm’s afstand hele vejen rundt i buen. Den dobbelte konstrukti­on giver rosenbuen ekstra styrke og gør den mere stabil.

Når tvaerstykk­erne skal svejses fast til buerne, er det lettest, hvis buen placeres på gulvet på et par sten, der er lige høje. Så er du sikker på, at alle tvaerstykk­erne kommer til at stikke lige langt ud over buen hele vejen rundt, og du er fri for at skulle måle op til hver enkelt.

Skaer tvaerstykk­erne til i den ønskede laengde, her 50 cm. Jernstaeng­erne skaeres til med vinkelslib­eren.

Placér en bue på et par sten, så den er haevet en smule over gulvet. Her er det 3 cm, der bliver den afstand, tvaerstykk­erne stikker ud over buens sider, når de er svejset fast.

Fastgør tvaerstykk­erne til buen med svejsemagn­eter med den afstand, du ønsker at have imellem tvaerstykk­erne, her 25 cm. Tjek med vaterpasse­t, at de står lige.

Svejs tvaerstykk­erne fast, når de står i den rigtige position. Svejsemagn­eten fjernes, når tvaerstykk­et sidder fast, så du kan komme til at svejse hele vejen rundt.

Fjern “kraven”, der opstår, når du svejser,

ved først at banke på samlingen med slaggehamm­eren.

Kør en tur med en stålbørste bagefter,

så samlingen bliver så glat som muligt, og du får en flot samling.

Svejs tvaerstykk­erne fast til en bue i modsatte side. På begge sider svejses også en bue fast på indersiden af tvaerstykk­erne, så der reelt er en dobbeltbue.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 25 25
25 25
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark