Gør Det Selv (Denmark)

Montér RJ45-stik

-

Når du skal lave et kablet netvaerk, er det klart nemmest at tilpasse et faerdigt kabel, der allerede har stik i begge ender. Cat6-patchkable­r, som vi bruger i vejledning­en, findes i et hav af laengder, og et på 30 meter kan købes flere steder til under 250 kroner.

Bor huller i vaeggen, der passer til tykkelsen på kablet (typisk 6-7 mm), klip det ene stik af, traek kablet fra routeren og til enheden, den skal forbindes til, klip overskyden­de kabel af, og montér så et nyt stik i enden.

Klip stikket af i den ene ende af kablet,

og traek så kablet mellem den router og den enhed, der skal forbindes.

Afisolér omkring 3 cm af kablet. Det gøres nemmest med en afisolerin­gstang til formålet, men du kan også bruge en kniv. Pas på, at du ikke kommer til at skaere gennem ledernes farvede isolering.

Laeg lederne i den rigtige raekkefølg­e,

efter at du har snoet dem ud. Raekkefølg­en skal vaere den samme som i det stik, du netop har klippet af (typisk B-forbindels­e).

Klip lederne over i den laengde, der passer til stikket, du skal montere. Laengden kan variere en smule, men typisk vil den vaere omkring 1 cm.

Før forsigtigt de otte ledere ind i stikket

på deres rette pladser. Tjek, at alle lederne ligger korrekt inde i stikket. Når du først har klemt stikket med crimptange­n, er det for sent at lave om.

Klem stikket med crimptange­n, til du hører et svagt klik. Nu sidder hovedet fast, og du kan slippe ledningen uden problemer.

Test forbindels­en. Det kan du enten gøre med en computer, eller du kan bruge en speciel tester som denne, der kan købes for omkring 70 kroner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark