Gør Det Selv (Denmark)

SÅDAN GØR DU

-

Afmontér og placér lågen på to bukke, så den er nem at arbejde med. Find den store tømmervink­el frem, og brug den til at tjekke, hvor meget lågen haenger. Det er vinklen øverst i haengselsi­den, du skal måle.

Traek lågen tilbage i form med et stykke patentbånd, som du først skruer fast nederst, modsat skråstiver­en, og derefter øverst i haengselsi­den. Start med et stramt bånd, og brug skruen til at stramme mere.

Lav en ny skråstiver. Når lågen er tilbage i vinkel, holder du blot et nyt braet på lågen og maerker op, så du kan skaere det perfekt til. Husk, at din nye skråstiver skal starte helt ude ved haengslet i bunden.

Haeft skråstiver­en med én skrue i hver ende. Når du har sat den nye skråstiver fast, er det tid til at vende lågen om. Det er vigtigt, at du lader patentbånd­et sidde. Skråstiver­en skal skrues sammen med hvert eneste braet, før den afstiver lågen og løser problemet helt. Resten af skruerne saetter vi imidlertid forfra. Skru forfra – så bliver samlingen alt andet lige mere solid, fordi skruehoved­erne traekker hvert enkelt braet ind imod den faelles skråstiver.

Saet to skruer i hvert braet. Det vigtigste er, at du bruger skruer, der passer i dybden, så du får maksimal kontakt, uden at skruerne kigger ud på bagsiden. Her bruger vi 4,0 x 40-mm-skruer, der er sat på en lige linje.

Nu sidder skråstiver­en ved det nederste

haengsel. Den placering giver den maksimale støtte til forkanten af lågen, som ikke laengere haenger, skraber eller binder.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark