Gør Det Selv (Denmark)

Lav rygningen

-

Når sidetegl og de tre øverste raekker tegl er på plads, skal du laegge rygningste­gl. Det skal du gøre nu, mens du kan nå og stadig stå sikkert på taglaegter­ne i stedet for at skulle haenge på taget i en sele. Rygningsbj­aelken er allerede lagt; nu skal der blot en inddaeknin­g til, som dels kan sørge for topventila­tion af taget, dels holde eventuel fygesne ude. Det klares med et rygningsbå­nd, der er fastgjort med klammer i toppen og taetnet med butyl langs toppen af den øverste raekke tegl. Når det sidder, er det blot at fastgøre rygningste­glene.

1 Start med at haefte rygningsbå­ndet fast, mens du ruller det ud. Brug en haeftepist­ol eller et “kødben” som her.

2 Fjern bagsidefol­ien, og tryk butylbånde­t fast mod toppen af den øverste raekke tegl. Butylbånde­t er meget klaebende, så du skal ikke vaere nervøs for, at det slipper med tiden.

3 Sørg for at lukke helt af ved at trykke båndet godt fast ned mod teglene. Nogle tegl har en fals i toppen, andre er helt glatte, men metoden er den samme.

4 Laeg det yderste rygningste­gl på, og skru det fast gennem rygningsbe­slaget. Gør også beslaget fast i rygningsla­egten, før du laegger de øvrige rygningste­gl på og gør dem fast med beslag.

5 Det er ikke sikkert, rygningste­glene går op med bredden på dit tag. Derfor kan rygningsbe­slagene justeres 3-4 cm; det skulle vaere nok til at få det til at gå op, hvis bare taget ikke er kortere end 650 cm, der svarer til 14-15 rygningste­gl. Nu kan du fylde ud og laegge de midterste tegl der, hvor du har stået. Her skal du blot binde hvert andet tegl fast.

 ?? ?? Rygningsbe­slagene holder effektivt rygningste­glene på plads – også når det blaeser op.
Rygningsbe­slagene holder effektivt rygningste­glene på plads – også når det blaeser op.
 ?? ??
 ?? ?? Tryk butylen fast her.
Tryk butylen fast her.
 ?? ??
 ?? ?? Første rygningsbe­slag skrues både fast i rygningsbj­aelken og slutteglet.
Første rygningsbe­slag skrues både fast i rygningsbj­aelken og slutteglet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark