Gør Det Selv (Denmark)

Saet fliserne op

-

Start med at saette fliser op langs en lang, vandret kant. Skal du saette fliser på en hel vaeg, vil det typisk vaere langs gulvet. I vores tilfaelde er køkkenbord­et den største, vandrette flade. Derfor er det den, vi arbejder ud fra.

Spring i første omgang den nederste raekke fliser over. Saet i stedet en lige liste op i vater der, hvor anden fliseraekk­es underkant skal vaere. På den måde undgår du at overføre underlaget­s eventuelle skaevheder til fliseraekk­erne.

1 Klods en helt lige, høvlet liste op i vater.

Det er ud fra den, du saetter dine fliser, og overkanten skal derfor flugte med anden fliseraekk­es underkant. Det vil sige højden på den nederste flise plus to fugebredde­r.

2 Traek fliseklaeb­er på med en tandsparte­l.

Sørg for at holde samme vinkel på tandspartl­en, så maengden af fliseklaeb­er bliver ens over det hele.

3 Fliserne trykkes fast. Den nederste raekke står direkte på listen. De følgende raekker stilles ovenpå med flisesnor imellem. Vi bruger måtter af ni fliser, men princippet er det samme, hvis du bruger enkelte fliser.

4 Pres fliserne godt ned i fliseklaeb­eren.

Vi bruger et gummibraet, der presser på en stor flade, så fliserne ikke bliver trykket skaevt på.

5 Kontrollér jaevnligt, at raekkerne ikke skrider. Det gøres med et vaterpas – både vandret og lodret.

6 Saet den nederste raekke fliser op. Traek klaeber på én flise ad gangen, tryk den fast, og hold den på plads med et stykke tape, mens klaeberen tørrer. Skal du saette en halv raekke op, skal fliserne først skaeres til på en fliseskaer­er. De mindre modeller kan købes relativt billigt. Du kan også leje en mere avanceret maskine i de fleste byggemarke­der.

7 Saet fliser ned langs bordet. Traek fliseklaeb­eren på vaeggen, og hold fliserne fast med tape, mens klaeberen tørrer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark