Gør Det Selv (Denmark)

Sådan gør du

-

Du starter med at tage døren af og laegge den på et par bukke, så du har en ordentlig arbejdshøj­de. Afmontér lås, håndtag og alle beslag, så du kan arbejde ordentligt med døren.

Først skal den renses i grundrens. Når den er tør, skal den slibes, så du er sikker på, at den afsluttend­e maling får en god vedhaeftni­ng.

Felterne til fyldingern­e skaerer du af MDF-plade. De rundede hjørner laves med en hulsav, og de affasede kanter med en overfraese­r. Rundt om felterne monteres pynteliste­r.

1

Laeg de fire plader til fyldinger taet sammen oven på et underlag, du kan bore i. Stik et par mm af alle hjørner på hver plade, så der er plads til et bor. Stift dem fast med dykkere, så fyldingern­e bliver liggende.

2

Lav hul med en hulsav midt i krydset, hvor alle fire hjørner på pladerne samles. De afstukne hjørner danner et hul, hvor centerbore­t placeres, mens du saver. Flyt pladerne rundt, til alle hjørner er savet til.

3

Fraes kanterne med et 45-graders fraesebor. Kør hele vejen rundt om alle fire plader, så de forreste kanter er affasede.

4

Pladerne limes fast på døren. Mål først op, så du har den nøjagtige placering, og lim så fyldingern­e fast med monterings­lim. Pladerne får også et par dykkere, så de sidder godt fast.

5

Mål op til lister rundt om fyldingern­e. Find et par klodser, der har den afstand, du ønsker, og mål op til listerne med dem. Så er du sikker på, at du får den samme afstand mellem alle lister.

6

Pynteliste­rne skaeres til med skrå snit i enderne, så du får flotte smigsamlin­ger. Her bruger vi en skaerekass­e og fukssvans, men har du en kap-/geringssav, går det hurtigere.

7

Saet pynteliste­rne fast. De monteres med monterings­lim og små dykkere. Giv dem evt. lidt traelim i hjørnerne, så smigsamlin­gerne ikke kommer til at gabe.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark