Gør Det Selv (Denmark)

Flere huller

-

Skal du fx haenge en knageraekk­e op, som kraever mere end en skrue, er fidusen at montere den ene skrue, bringe den i vater og markere, hvor det andet hul skal vaere. Herefter er det blot at bore et hul, montere en plug og skrue knageraekk­en fast.

1. Hold knageraekk­en op mod vaeggen i den ønskede højde, og markér med en spids blyant, hvor der skal bores.

2. Bor hul i vaeggen med eksempelvi­s et 8 mm murbor.

3. Montér en 8 mm plug i hullet, og slå den forsigtigt på plads med en hammer. Eftersom vores vaeg består af to lag gips, vaelger vi gipsplugs til formålet.

4. Skru skruen i. Du skal ikke spaende den helt. Det skal du først gøre, når knageraekk­en er i vater, og den anden skrue er skruet fast.

5. Laeg vaterpasse­t til rette på knageraekk­en, og markér med en spids blyant, hvor den anden skrue skal sidde, når raekken er i vater.

6. Bor hul i vaeggen, tryk en plug ind i hullet, og skru så knageraekk­en fast. Nu kan du efterspaen­de den første skrue, og når det er gjort, kan du trygt haenge de tunge vinterjakk­er til rette.

1. Find halvdelen af bordets laengde, og saet et stykke malertape på tvaers af bordet. Mål efter igen, og markér halvdelen af bordets laengde med en blyantstre­g på malertapen.

2. Gentag processen, men denne gang med bredden af bordet. Saet en blyantstre­g, så du får et kryds. Nu ved du, hvor bordets centrum er, og hvor centrum af lampen bør haenge.

3. Haeng et spidst lod op i en snor, og hold snoren op mod loftet, til spidsen af loddet peger praecist på krydset på malertapen. Har du ikke et spidst lod, kan du også bruge en møtrik eller en anden lille genstand med lidt tyngde.

 ?? ?? Når loddet haenger lige over krydset, kan du saette et maerke på loftet.
Er det svaert at komme til med en almindelig blyant, kan du bruge en dybhulsmar­kør.
Når loddet haenger lige over krydset, kan du saette et maerke på loftet. Er det svaert at komme til med en almindelig blyant, kan du bruge en dybhulsmar­kør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark