Gør Det Selv (Denmark)

Bruseniche

-

Det er hverken svaert eller urimeligt dyrt at bygge en bruseniche. Med multiplade­r på 40 x 60 x 10 cm, murbindere, fjederbesl­ag og rigeligt med multiplade­lim er du godt på vej. Og så skal du selvfølgel­ig huske at bruge vaterpasse­t flittigt undervejs.

1

Placér de nederste multiplade­r i et afretnings­lag af mørtel, og tjek med et vaterpas, at pladerne flugter og er i vater. Er den ene lidt for høj, kan du justere den med bunden af en mukkert eller en gummihamme­r.

2

Tryk en afkortet multiplade på plads i naeste lag, så alle pladerne kommer til at stå i forbandt. Tjek, at pladen er i lod, og skru en murbinder ind i vaeggen, så den flugter med oversiden af pladen. 3 Tjek også, om forkanten er i lod, efterhånde­n som arbejdet skrider fremad.

4

Tilpas den sidste raekke multiplade­r, og lim dem, så de får godt fat i loftet. Men husk, at der skal vaere cirka 5 mm luft mellem toppen af den yderste plade og loftet til et fjederbesl­ag.

5

Tryk fjederbesl­aget på plads mellem vaeggen og loftet. Beslaget sikrer, at vaeggen ikke kan vaelte til siden, og tillader desuden, at et traeloft vil kunne bevaege sig mere, end en limfuge ville kunne holde til.

6

Skru fjederbesl­aget fast i vaeggen og loftet. Når du skruer i loftet, skal du gerne ramme et forskallin­gsbraet eller andet fast, så beslaget ikke risikerer at vriste sig løs med tiden.

7

Nu kan du bygge den korte vaeg efter samme princip – dog uden at saette multiplade­rne i forbandt. Herefter er det blot at vådrumssik­re, spartle, fuge og male efter alle kunstens regler.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fjederbesl­ag
Fjederbesl­ag
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Vi borer et 4 mm hul til vores murbindere, som har en diameter på 4,2 mm.
Vi borer et 4 mm hul til vores murbindere, som har en diameter på 4,2 mm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark