Gør Det Selv (Denmark)

Sådan er trappen bygget

-

Vangerne bygges af trykimprae­gneret tømmer på 50 x 150 mm. Her er laengden 240 cm, så trappen kan passe til en terrasse, der er 140 cm høj. Laengden på vangerne skal selvfølgel­ig tilpasses de aktuelle forhold hos dig.

Opmålingen på vangerne sker efter den klassiske trappeform­el (1 x grund + 2 x stigning = 63 cm) med en såkaldt grund på 23 cm og en stigning på 20 cm. Kun halvdelen af trinnet skaeres ud, hvorefter den afskårne trekant vendes rundt og fastgøres på vangens overside, så det ender med et trin i fuld størrelse.

Fastgør vangen til terrassen med bjaelkesko,

så det øverste trin kommer til at flugte med terrassen. Trappen her skal vaere 150 cm bred – det kraever tre vanger, der placeres med en afstand på 60 cm.

Mål op, og sav ud til trinnene i vangen

med en stiksav eller fukssvans. Trekantern­e vendes rundt og fastgøres på vangens overside mellem hakkene. Hver trekant fastgøres med PU-lim og en lang skrue.

Vangerne står på tagpap oven på fliser,

der er et godt, solidt underlag. De tre vanger placeres parallelt og justeres, så de står i praecis samme højde. Tagpappet sikrer, at der ikke traenger fugt op i vangen nedefra.

Vangerne slibes,

når limen er tør. Det fjerner små ujaevnhede­r i overfladen, så de får en flot finish. Du har nu “forlaenget” hakkene og fået plads til trin i fuld størrelse.

Trinnene monteres til vangerne.

Braedderne monteres med skruer, 4,5 x 60 mm, der sidder på linje og skjules med propper. Første trin flugter med terrassen, så det er let og ligetil at gå ned ad trappen.

 ?? ?? 2
2
 ?? ?? 1
I vangen saves trekanter ud, som vendes rundt og fastgøres mellem hakkene, så der er plads til et bredt trin.
1 I vangen saves trekanter ud, som vendes rundt og fastgøres mellem hakkene, så der er plads til et bredt trin.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark