Gør Det Selv (Denmark)

Traekonstr­uktion

-

Oven på muren bygges en traekonstr­uktion, der består af fire sider med stolper monteret mellem bund- og topremme. På forsiden af traeskelet­tet er en åbning, hvor der skal vaere plads til døren, der bygges senere. Forsiden har en plan flade, mens tagfladen på bagsiden af orangeriet er skråt. Det kraever en del tilskaerin­g af spaerene her.

1. Bundremmen (F) fastgøres på muren oven på murpap. Den er fastgjort til 16 mm gevindstyk­ker, der er boret ned i muren og limet fast. I bundremmen er boret huller til gevindstae­nger og lavet hak halvt ned i traeet for at gøre samlingern­e staerkere. Mellem mur og bundrem er en aluliste sat fast, der leder vandet vaek fra soklen.

2. Stolperne monteres. I hjørnerne er det kraftige 100 x 100 mm stolper (A), mens de øvrige sidestolpe­r (G) er 45 x 95 mm reglar. Stolperne fastgøres med to vinkelbesl­ag til bundremmen og med en afstand på 38 cm målt fra center til center.

3. Siderne afsluttes med en toprem (F), der giver et solidt underlag til spaerene (B og H). De bagerste sider vender ind mod en haek og lukkes af med ståltrapez­plader, der skrues på fra ydersiden. Siderne her skal nemlig isoleres og have traebeklae­dning indvendigt. Haekken er taet på, så der skulle skubbes lidt til den for at komme til.

4. Kipremmen (L) saettes op, når forsiden er bygget. Den hviler oven på de to forreste skrå spaer, der er ekstra kraftige (B). Det samme er de bagerste (B), der går skråt ud fra enden af kipremmen ned mod de to bagerste hjørner. Kipremmen understøtt­es af to spaer på midten, til begge de to bagerste skråspaer er monteret.

5. Spaerene (H) monteres, når kipremmen er skåret til, og de fire kraftige spaer i hjørnerne er monteret. Afstanden mellem spaerene er 38 cm – ligesom ved stolperne.

 ?? ?? Der er lavet hak i kipremmen (L) til spaerene.
Det ene skråspaer (B) understøtt­es af en stolpe (E), der er monteret til den tvaergåend­e bundrem, der adskiller bed og opholdsrum.
Der er lavet hak i kipremmen (L) til spaerene. Det ene skråspaer (B) understøtt­es af en stolpe (E), der er monteret til den tvaergåend­e bundrem, der adskiller bed og opholdsrum.
 ?? ?? De bagerste spaer (H) er monteret vinkelret på sidernes toprem (F). De har varierende laengde, da de støder op til de kraftige skråspaer (B) i hjørnerne.
Der er savet hak i enderne af spaerene, så de ligger perfekt på sidernes toprem.
De bagerste spaer (H) er monteret vinkelret på sidernes toprem (F). De har varierende laengde, da de støder op til de kraftige skråspaer (B) i hjørnerne. Der er savet hak i enderne af spaerene, så de ligger perfekt på sidernes toprem.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark