Saml skabet
Skabets nedre sokkeldel samles, inden den flyttes på plads, klodses op og monteres. Bagefter bygges resten af skabet.
Samlingerne på de løse elementer forberedes mest muligt for at lette montagen af de til tider lange og lidt tunge elementer.
Hvor det er muligt, streger vi samlingerne op ved hjaelp af de hylder eller vaegge, der skal sidde parallelt med samlingen. På den måde mindsker vi risikoen for at måle forkert, og at hylder og skillevaegge derfor kommer til at sidde en smule skaevt.
1
Vi streger alle samlingerne op. Hvor det er muligt, anvendes hylder (E) og sokkelben (B), som skal flugte med samlingen. Alle andre steder bruges en tommestok.
2 Baerelisterne (H) fastgøres på sokkelbenene (B) med snedkerlim og tre dykkere. Over baerelisterne borer vi 4 mm huller til tre skruer, som skal holde hylden på plads og skabet sammen.
3 Møbelvinkler monteres på sokkeltoppen
(A) med 3 x 15 mm skruer, hvor sokkelben og skillevaeg skal vaere. En 19 mm MDF-plade bruges som midlertidig afstandsklods. Brug to saet vinkler til hver samling.
4
Soklen samles. Sokkelbenene (B) skrues fast til møbelvinklerne med 3 x 15 mm skruer. Hylderne (E) laegges på plads og skrues fast med 4 x 40 mm skruer. Forinden er der boret for i hylderne med 3 mm bor.
5
Soklen løftes på plads og klodses op. Når den er helt i vater, monteres der baerelister (H) i siderne til at holde sokkeltoppen (A). Befaestelsen afhaenger af vaeggen. Her bruger vi to 4 x 50 mm skruer og plugs.
6
Resten af elementerne samles efter samme princip som sokkeldelen. Alle overvejelserne er gjort, målene er taget, og hvert nyt element falder naermest på plads af sig selv. Opstregning på vaeg og loft laves igen ved hjaelp af elementerne, hvor det kan lade sig gøre. Mod loftet anvendes møbelvinkler, mens hylderne ved vaeggen hviler på baerelister.