Gør Det Selv (Denmark)

Tagkonstru­ktion

-

Taget bygges op af spaer og laegter, der bygges ind i det bestående hustag. Derfor skal der først fjernes nogle raekker tagplader, og så skrues de nye spaer fast til husets spaer. Imellem de to placeres såkaldte taenger, der danner en trekant, der afstiver konstrukti­onen.

Hvis man bygger en fritståend­e bygning, skal spaerene have fat i de baerende stolper på bygningens anden side.

Laeg maerke til, at vi har lavet en platform, vi kan stå på, blot ved at skrue en stribe forskallin­gsbraedder oven på bjaelkerne.

De nederste raekker tagplader fjernes

for at give det kommende tag tilstraekk­elig haeldning. For at stå sikkert har vi lavet en platform af forskallin­gsbraedder skruet fast oven på bjaelkerne (C).

Mellem enderne på bjaelkerne (C) og husets spaer, der nu er fritlagt, monteres de nye spaer (D). Vi skruer dem fast på siden af husets spaer med 5 x 90 mm skruer.

De nye spaer (D) laegges på topremmen

(A3) og skrues fast til bjaelkerne (C) med 2-3 stk. 5 x 90 mm skruer.

Mellem spaer (D) og underligge­nde bjaelker (C) skrues afstivende taenger (E) på. De består af 25 x 100 mm braedder, der skrues fast med 5 x 60 mm skruer.

Montér de øvrige stolper (B) med maks. 80 cm’s mellemrum. De baerer beklaednin­gen ud- og indvendigt. Stolperne til vinduerne venter vi med.

I forlaengel­se af det eksisteren­de tag laegges

en ny tagplade. Den skubbes ind under den nederste af de eksisteren­de tagplader. Så laegger vi en laegte (J) under pladens forkant og maerker op på spaeret, hvor den skal sidde.

På langs ad spaerene (D) skrues laegterne (J) nu på i en afstand, der passer til tagbeklaed­ningen. Her er det Decra-stålplader som på resten af huset.

VIGTIGT! Laegterne samles forskudt, dvs. ikke oven på det samme spaer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Den gamle tagplade løftes lidt, så den nye kan komme ind under.
Den gamle tagplade løftes lidt, så den nye kan komme ind under.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark