Gør Det Selv (Denmark)

Bundsolide skuffer

-

Da hele idéen om at udnytte pladsen under sengen afhænger af skufferne, bygger vi dem naturligvi­s så stærke og solide som muligt. De består af fire sider i 12 mm krydsfiner samt en 6 mm tyk skuffebund. På tre af siderne skærer vi en not på 6 mm, som passer til skuffebund­en. Herefter limer og stifter vi det hele sammen og monterer den sidste side samt skuffeskin­nerne. Når skuffen er vinkelret og ser ud, som den skal, monterer vi den ekstra frontplade, så skuffen kommer til at lukke helt tæt.

Læg sidestykke­rne op, som skuffen skal samles af, og giv noterne en tynd stribe trælim. Den forreste del af skuffen (G5) venter vi lidt med.

Skær siderne og bunden til på mål. De lange snit kan med fordel laves på en bordrundsa­v, mens kapsaven er oplagt, når der skal kortes af.

Saml de tre sider, og sørg for at få trykket bundpladen (G1) godt ind i noten. Tør eventuel overskyden­de lim af med en fugtig klud.

Skru den ene del af skinnerne fast i

skuffernes sidestykke­r (G4 + G2). Husk, at skruerne skal være meget korte, da sidestykke­rne blot har en tykkelse på 15 mm.

Skær en 6 mm bred not med 10 mm’s afstand til bunden af skuffernes tre sider (G2, G3 og G4). Det kræver to snit med rundsaven, da vores klinge ikke er 6 mm bred.

Giv sidestykke­rne (G2 + G4) 3-4 stifter, så de får fat i bagstykket (G3). Det nemmeste er at bruge en stiftepist­ol, men du kan også bruge en hammer og en dyknagle.

Montér forsiden (G5), og skær herefter

fronterne (G6) til skufferne ud. Vi venter med at skrue dem fast, men sliber dem grundigt, så de kommer til at fremstå lyse og er klar til at blive bejdset.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark