Gør Det Selv (Denmark)

Beklædning, fronter og bejdse

-

For at få den flottest mulige finish vil vi gerne have skufferne til at lukke helt tæt, så der kun er et par millimeter mellem skuffernes fronter (G6) og sengens beklædning (H). Det gør vi ved først at montere beklædning­en så præcist, som vi kan. Herefter monterer vi skuffefron­terne (G6) en ad gangen. På denne måde kan vi justere skuffefron­terne et par millimeter “i sidste øjeblik”, så de kommer til at passe perfekt. Til sidst bejdser vi hele sengen, så den får en flot mørk fremtoning.

Slib beklædning­en (H) med en excen

tersliber. Det er hurtigt klaret og fjerner småsplinte­r og andre ujævnheder.

Når du er tilfreds med, hvordan skuf

ferne lukker, skruer du beklædning­en (H) endeligt fast fra bagsiden med 8-10 skruer pr. plade.

Skru beklædning­en (H) fast på senge

rammen (D), og montér fronterne (G6). Vi skruer indefra for at undgå synlige skruer og nøjes med at give den et par stykker i hvert beklædning­sbræt til at starte med.

Skær beklædning­en (H) til på en

bordrundsa­v. Du kan også bruge en håndholdt rundsav, men hvis skufferne skal lukke perfekt, skal beklædning­en skæres uhyre præcist.

Skru resten af beklædning­en fast, og luk skufferne forsigtigt. Støder de på beklædning­en (H), eller er der for meget luft rundt om fronten, må du justere lidt på beklædning­en.

Bland et glas vand

bejdse, og påfør den forholdsvi­s hurtigt. Årsagen til, at det skal gå lidt stærkt, er, at nogle områder ikke skal nå at tørre markant før andre, da det øger risikoen for skjolder, som ikke kan reddes. Når du har bejdset hele sengen, er det blot at give den to gange lak og skære to plader, som kan fungere som underlag for madrassen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark