Gør Det Selv (Denmark)

Genveje til en murstensvæ­g

-

Den spartlede murstensvæ­g, du lærer at lave i denne artikel, er superflot, hvis du vil ende med det vandskured­e udseende. Går du i stedet efter looket med blotlagte mursten, skal du vælge en anden løsning. De to mest oplagte alternativ­er er enten at beklæde væggen med tynde murstenssk­aller eller tapetsere med print. Der er meget stor forskel på både besvær, pris og udseende af de to fremgangsm­åder.

Skaller

Her får du ægte mursten på væggen, og nysgerrige blikke og fingre har ingen mulighed for at se, at det blot er tynde skaller, som er monteret på væggen. Der er mange producente­r og også flere, som specialise­rer sig i at genbruge gamle, rensede mursten, så du ikke får for ferskt et udseende, men kan ramme husets stil.

Fordele: Giver en reel murstensvæ­g både af følelse og udseende. De er typisk kun omkring 15 mm tykke, så de er lette at arbejde med og tager ikke meget af rummets størrelse. Det store udvalg af genbrugte sten giver muligheden for et autentisk resultat.

Ulemper: Det er markant dyrere og mere tidskræven­de end den spartlede løsning. Prisen ligger typisk omkring 7001.000 kr. pr. m2, og arbejdet tager en times tid pr. m2. Hvis du skal have dem ned igen, vil der også være en del arbejde, før du står med en glat væg igen.

Tapet

Skal betragtes som et indretning­svalg på linje med at male i en farve. Du kommer ikke til at snyde nogen til at være i tvivl, om det er rigtige mursten, men resultatet kan sagtens blive pænt og stemningsf­uldt, hvis det passer til stilen i rummet.

Fordele: Det tager kort tid, prisen er nede omkring 5075 kr. pr. m2. Vælger du et nonwoventa­pet, kan det let tages ned igen, hvis du i fremtiden bliver træt af det.

Ulemper: Når man ser mursten, forventer man også at kunne mærke stenmateri­ale og struktur. Uoverensst­emmelsen mellem udseendet og følelsen af glat tapet kan få nogle til at fravælge løsningen. Derudover er det vanskeligt at holde overgangen­e mellem banerne af tapet helt usynlige, når man kommer helt tæt på.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark