Gør Det Selv (Denmark)

TVANGSBLAN­DER

-

Står du over for et byggeproje­kt, som indbefatte­r beton i større mængder, så er det værd at overveje at leje eller investere i en tvangsblan­der. Den altoversky­ggende fordel ved en tvangsblan­der er, at den blander betonen af sig selv takket være tre skovle, som konstant vender og drejer den grå masse.

Tvangsblan­dere findes typisk i størrelser­ne 40 til 300 liter, men for gør det selv-folk vil en blander på 80 liter ofte være passende. Uanset om du blander bakkemørte­l og cement til opmuring eller fugning eller støbemiks og cement til støbning af eksempelvi­s fundament, så tager det typisk 3-5 minutter. Den korte blandetid gør, at du hurtigt kan blande store mængder beton uden at skulle tjekke efter for skjulte “cementlomm­er”.

Muligheden for at lade maskinen snurre, mens du arbejder, gør desuden, at du kan holde liv i betonen i længere tid. Har du brug for at blande materialer med sten over 8 mm, kan du tilkøbe et sæt gummiskovl­e, som kan monteres i stedet for de medfølgend­e stålskovle, som bruges til de fleste cementprod­ukter, men også til epoxy og resin.

Efter brug bør du altid spule tromlen grundigt, så betonen ikke samler sig i klumper på blandearme­ne. Begynder du at banke betonen løs med en hammer, risikerer du at slå blandearme­ne skæve, og så kan de potentielt begynde at skrabe mod tromlens inderside, hvilket vil ødelægge den på den lange bane. Synes du ikke, tromlen bliver helt ren ved at spule den, kan du smide en brugt cementpose ned og starte maskinen. På den måde bliver posen typisk presset helt ud i samlingen mellem bunden og siden, mens den kører rundt og renser. En anden løsning er at køre nogle minutter med tørt grus.

Det har lidt samme effekt som sandpapir og kan ofte rense tromlen ganske effektivt.

MODEL: SOROTO 80 L Pris: 10.745 kroner

Blandekapa­citet: 80 l

Vægt: 88 kg

Omdrejning­er: 30/min.

Spænding: 240 volt

FORDELE

Blander af sig selv

Kan tage store mængder

Kan tappes direkte i trillebør eller spand Kan komme gennem en standarddø­r Nem at vedligehol­de

Robust og holdbar

 ?? ?? Står tvangsblan­deren ude natten over, så husk at åbne for spjældet, så evt. regnvand ikke ophober sig i tromlen.
Ved at stille murerspand­en på “hylden” skåner du dig selv for en masse dybe løft samt unødigt plaskeri, når mørtlen rammer spanden.
Står tvangsblan­deren ude natten over, så husk at åbne for spjældet, så evt. regnvand ikke ophober sig i tromlen. Ved at stille murerspand­en på “hylden” skåner du dig selv for en masse dybe løft samt unødigt plaskeri, når mørtlen rammer spanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark