Historie (Denmark)

Ford vandt løbet

New York-Paris-vaeddeløbe­t beviste, at automobile­t er et stabilt transportm­iddel og ikke kun en forlystels­e for rigmaend. Således var raeset med til at kickstarte bilens aera.

-

1908: Bilen kom i masseprodu­ktion

Henry Ford effektivis­erede produktion­en af biler vha. samlebånd og kunne dermed saelge sin nye Ford T for kun 850 dollars – ca. en tredjedel af prisen for en lignende bil på markedet. Den billigere bil gjorde, at flere skiftede hestevogne­n ud med et motorkøret­øj, isaer da en Ford T i 1914 kom ned under 500 dollars.

1916: Veje blev asfalteret

Med flere biler på vejene steg kravet til ordentlige veje, så køretøjern­e ikke konstant punkterede eller blev ødelagt af huller. Derfor vedtog Kongressen i USA Federal Aid Road Act, som gav midler til, at delstatern­e kunne forbedre deres veje ved at asfaltere dem.

1920’erne: Bilen blev allemandse­je

Med billigere biler og bedre veje eksplodere­de interessen for at købe et motorisere­t køretøj. I 1910 kørte faerre end 500.000 biler rundt i USA, men i løbet af 1920’erne steg bilsalget så meget, at den amerikansk­e bilpark i 1930 talte hele 26,8 mio. biler.

1950’erne: Motorvejen­e bredte sig

Såvel i USA som i Europa tog motorvejs byggeriet for alvor fart i løbet af 1950’erne. Selvom amerikaner­ne allerede i 1945 rådede over 2.500 km motorvej, vedtog Kongressen i 1956, at et motorvejsn­et mellem delstatern­e skulle påbegyndes, så bilerne kunne komme hurtigere frem.

1960’erne-1990’erne: Sikkerhede­n fik betydning

Øget trafik og højere fart medførte en stigning i dødelige ulykker. Bilernes sikkerhed skulle opjusteres, og i 1968 blev det i USA et lovkrav, at bilerne skulle udstyres med seler. Danmark indførte sikkerheds­seler på forsaedet i 1976 og i 1990 også på bagsaedet.

2008: Fremtiden synes elektrisk

Selvom elbiler på ingen måde er en ny opfindelse, fik de batteridre­vne biler først et gennembrud i 2008, da Tesla praesenter­ede sportsvogn­en Tesla Roadster, der officielt kan køre 393 km på én opladning. Elbilernes konstant stigende raekkevidd­e peger mod en elektrisk fremtid for bilen.

 ?? ?? Henry Ford høstede den største gevinst af den popularite­t, bilen fik som følge af løbet, da han samme år lancerede sin billige Ford T.
Henry Ford høstede den største gevinst af den popularite­t, bilen fik som følge af løbet, da han samme år lancerede sin billige Ford T.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark