Historien om 2 verdenskrig

ISVEJEN

-

Da belejringe­n af Leningrad startede i september 1941, var der kun én vej til forsyninge­r: over Ladoga-søen og en lille landtange. Først brugte man småbåde, men da vinteren kom, besluttede Leningrads militaerko­mité at bygge en vej over den isbelagte sø. Den 20. november kom de første forsyninge­r trukket af heste, og den 22. november blev de første biler sendt over isvejen – eller »vejen til livet«, som den også blev kaldt. Endelig blev der bygget en lang vej på is og land, der førte til forsynings­lagre øst for byen Tikhvin. I løbet af 1942 kom der gennemsnit­ligt 150.000 tons forsyninge­r frem på denne måde.

 ??  ?? En sovjetisk lastbil på »isvejen«, som blev bygget over Ladoga-søen i november 1941 for at give Leningrads indbyggere en livline. Den åbne dør gjorde, at chaufføren hurtigt kunne hoppe ud, hvis lastbilen begyndte at synke gennem isen.
En sovjetisk lastbil på »isvejen«, som blev bygget over Ladoga-søen i november 1941 for at give Leningrads indbyggere en livline. Den åbne dør gjorde, at chaufføren hurtigt kunne hoppe ud, hvis lastbilen begyndte at synke gennem isen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark