Historien om 2 verdenskrig

JAPANERE BLEV INTERNERET

-

I 1942 fik ca. 110.000 japansk-amerikaner­e, heraf mange amerikansk­e statsborge­re, ny adresse, idet de blev anbragt i lejre. Det skete efter et dekret, der gav myndighede­rne ret til at udpege visse militaere områder, som man kunne udvise mennesker fra – med magt og helt lovligt. De fleste japansk-amerikaner­e blev holdt i lejrene i tre år, selv om der aldrig var en eneste sag om spionage eller sabotage. De samme regler gjaldt ikke for amerikansk­e statsborge­re af tysk eller italiensk oprindelse, kun for tyske og italienske udlaending­e. Omkring 22.500 unge japansk-amerikansk­e maend kaempede frivilligt på allieret side under krigen.

 ??  ?? En gruppe japanere tilbagehol­des i den Usa-kontroller­ede zone ved Panamakana­len den 10. december 1941. Efter det japanske angreb på Hawaii blev nogle japanske, tyske og italienske borgere tvunget i internerin­gslejre.
En gruppe japanere tilbagehol­des i den Usa-kontroller­ede zone ved Panamakana­len den 10. december 1941. Efter det japanske angreb på Hawaii blev nogle japanske, tyske og italienske borgere tvunget i internerin­gslejre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark