Historien om 2 verdenskrig

OBERSTGENE­RAL HEINRICH VON VIETINGHOF­F (1887-1952)

-

Heinrich von Vietinghof­f var karriereof­ficer fra en aristokrat­isk militaerfa­milie og underoffic­er i generalsta­ben under 1. Verdenskri­g. I 1936 blev han generalmaj­or med kommando over et panserkorp­s. I august 1943 blev han sendt afsted for at lede 10. armé i Italien, hvilket han gjorde indtil januar 1945, hvor han blev midlertidi­g kommandør for gruppen, der forsvarede Kurland mod Den Røde Haer. Han fungerede som stedfortra­eder for Kesselring på sydvestfro­nten fra oktober 1944 til januar 1945 og havde kommandoen permanent mellem den 15. marts og den 29. april 1944, hvor han overgav sine styrker til de allierede. Efter krigen kom han med i en ekspertgru­ppe nedsat af kansler Adenauer og anbefalede, at Tyskland deltog i en forsvarsal­liance i Vesteuropa.

 ??  ?? Spitfire-kampfly med amerikansk­e piloter i en tidligere tysk lufthavn naer Salerno den 3. oktober 1943. Vragene af tyske fly stammer fra de allieredes voldsomme angreb.
Spitfire-kampfly med amerikansk­e piloter i en tidligere tysk lufthavn naer Salerno den 3. oktober 1943. Vragene af tyske fly stammer fra de allieredes voldsomme angreb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark