Historien om 2 verdenskrig

RUDOLF HÖSS (1900-1947)

-

Rudolf Höss var den berygtede leder af Auschwitzb­irkenau. Höss kom fra en streng katolsk familie, og det var ventet, at han ville vaere praest. Men i en alder af 15 år vendte han sig fra religionen og sluttede sig til den tyske haer. Han kaempede i Tyrkiet, Irak og Palaestina, og i en alder af 17 år blev han den yngste tyske underoffic­er. Han sluttede sig til nazipartie­t i 1922 og SS i 1933. Han arbejdede først i lejren i Dachau, men i maj 1940 overtog han ledelsen af lejren for politiske fanger i Auschwitz. Her var han indtil sent i 1943, altså laenge efter at lejren blev en grusom udryddelse­slejr. Höss vendte tilbage til Auschwitz for at overvaere mordet på ungarske jøder i 1944. Efter krigen skjulte han sig forklaedt som bonde, men han blev anholdt i marts 1946. Han blev udleveret til de polske myndighede­r og henrettet ved lejren, hvor han havde vaeret ansvarlig for mordet på mindst 1 million mennesker.

 ??  ?? Den tidligere kommandant for Auschwitz overgives til polsk politi i Nürnberg den 25. maj 1946. Han blev stillet for retten i Krakow.
Den tidligere kommandant for Auschwitz overgives til polsk politi i Nürnberg den 25. maj 1946. Han blev stillet for retten i Krakow.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark