Historien om 2 verdenskrig

NAZIGULDET

-

Under krigen havde den tyske regering brug for alt det guld, der kunne skaffes, for at få råd til at købe materialer og udstyr fra lande, der ikke acceptered­e betaling i tysk valuta. Derfor blev lejrfanger­nes tandfyldni­nger genanvendt. Guldet blev pakket i specielle beholdere sammen med guld fra briller, ringe og andre smykker og sendt med tog til centralban­ken i Berlin. Derefter blev det smeltet til barrer, før det blev sendt til udlandet, ofte gennem schweizisk­e banker, så det kunne bruges til handel med krigsudsty­r. Den grusomme sandhed blev først kendt i 1990'erne.

 ??  ?? En maskine fundet i en tysk koncentrat­ionslejr i naerheden af den polske by Lviv i 1945. Maskinen blev brugt til at sigte asken fra de kremerede fanger. Fandt man guldtaende­r, blev de sendt til Berlin og omsmeltet.
En maskine fundet i en tysk koncentrat­ionslejr i naerheden af den polske by Lviv i 1945. Maskinen blev brugt til at sigte asken fra de kremerede fanger. Fandt man guldtaende­r, blev de sendt til Berlin og omsmeltet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark