Historien om 2 verdenskrig

FLENSBURG-REGERINGEN

-

Efter Hitlers og Goebbels selvmord overtog storadmira­l Karl Dönitz Tysklands ledelse. Dönitz var af Hitler blevet udpeget til efterfølge­r. Han fik hovedkvart­er i Flensburg lige ved graensen til Danmark, og i to uger regerede han herfra. Han havde en lille regering og en lille forsvarsst­yrke med. I virkelighe­den kontroller­ede Flensburg-regeringen intet, men det var dens lod at acceptere kapitulati­onen i Nordtyskla­nd den 7. maj og overgivels­en i Berlin den følgende dag. Blandt de allierede var der en vis forvirring omkrig det nye regime. Flensburg-regeringen ønskede tydeligvis at vaere det nye Tysklands foreløbige regering, men den 23. maj blev en britisk enhed sendt til Flensborg for at arrestere alle – med undtagelse af Himmler, der var blevet fanget dagen forinden og havde begået selvmord.

 ??  ?? Storadmira­l Karl Dönitz sammen med resterne af den tyske regering i Flensburg efter arrestatio­nen den 23. maj 1945. Bag ham ses Albert Speer og Alfred Jodl.
Storadmira­l Karl Dönitz sammen med resterne af den tyske regering i Flensburg efter arrestatio­nen den 23. maj 1945. Bag ham ses Albert Speer og Alfred Jodl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark