I Form (Denmark)

Lær at elske HVERDAGEN

70 procent af livet er hverdage, så du kan lige så godt lære at få det allerbedst­e ud af dem i stedet for at tælle ned til næste weekend eller ferie. Få psykologen­s bedste råd til hvordan.

-

DET MENINGSFUL­DE I FOKUS

Det er ikke mandag i sig selv, der skaber en trist følelse, men tanken om og indstillin­gen til mandagen. Så den skal vi have pillet lidt ved, og det kan du gøre ved at øve dig i at få bedre øje på det positive og meningsful­de. Hav en notesbog liggende ved siden af sengen, og gør det til et fast ritual at skrive tre ting ned hver aften, som gjorde dig taknemmeli­g den dag. Det kræver lidt tilvænning, men langsomt vil du se, at det skaber mere glæde. Ganske enkelt fordi du giver det positiv opmærksomh­ed.

LAD WEEKENDEN INSPIRERE

For at finde frem til ting, som giver din hverdag større mening, kan du lade dig inspirere af dine fridage. Typisk gemmer vi nemlig alt det gode til weekender og ferier, men på den måde fastholder du blot opfattelse­n af hverdagen som trist og triviel. Prøv i stedet at trække weekenden med ind i hverdagen, og giv plads til flere lystbetone­de aktivitete­r og til at være spontan. Det kan være at gå i biografen, købe en is eller at tage i skoven. Ved at bryde hverdagsva­nerne kan en helt almindelig onsdag pludselig blive fyldt med ny glæde.

ØV DIG I AT VÆRE

Hvis du er tilbøjelig til at tænke på noget, der skete i går, eller noget, du skal forberede til weekenden, er det let – nærmest uundgåelig­t – at overse de små glæder nu og her. Du kan med andre ord styrke livsglæden ved at øve dig i blot at være til stede. Nyd de øjeblikke, hvor du ikke skal præstere og være på. Det kan være måden, du griber dagen an på og afslutter den. Hvis du fx er hurtig til at tænde telefonen, så snart du står op, så kan du i stedet indlede dagen med en stille stund, hvor du retter blikket ud mod verden og naturen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark