I Form (Denmark)

Spis søde kartofler

-

Der er nærmest ingen grænser for, hvordan du kan forkæle dine smagsløg med søde kartoflfle­r. De kan både bages, grilles, moses, dampes, pandestege­s og koges til suppe. Det er dog vigtigt, at den søde smag får noget modspil i form af noget stærkt eller syrligt, så retten ikke ender som et vammelsødt bekendtska­b. Brug dem ...

... i varme retter

Det asiatiske køkken er rigt på lækre retter med søde kartofler. Samspillet mellem de stærke og lidt bitre krydderier som karry og koriander og så de søde kartofler skaber en unik og lækker smag. Er du mere til det italienske køkken, kan du med fordel lave pizza med søde kartofler og salt gedeost. Eller lave en lækker pastasovs ved at bage kartoflern­e, indtil de er møre, og derefter tilsætte mælk, ost og lidt pastavand og blende det sammen, indtil sovsen har en cremet konsistens.

... som snack

Vil du have en sund snack til en hyggeaften? Så skær søde kartofler ud i tynde skiver, vend dem i olivenolie samt en smule salt, og bag dem til lækre chips i ovnen.

... i brød/kager

Søde kartofler giver ren naturlig sødme til dit bagværk, så du helt eller delvist kan droppe det hvide sukker. Så giv knoldene en tur på et rivejern, og bland dem i dejen, fx til fladbrød. Søde kartofler går også godt i kager som brownies og tærter. Eller i pandekaged­ejen, så de flade favoritter bliver ekstra søde.

... som tilbehør

Søde kartofler er glimrende som tilbehør. Den klassiske variant er selvfølgel­ig ovnbagte søde pomfritter, som går godt til alt fra burgere til bøffer. Og nu vi har tændt ovnen, er det også oplagt at blande dem med forskellig­e andre rodfrugter og bage dem med fx rosmarin og timian. Et lækkert alternativ er bagte søde kartofler med fyld af fx smeltet ost, cremefraic­he, tomatstykk­er og chili. Er du mere til mos, så er søde kartofler også helt oplagte at bruge i stedet for den hvide kartoffel.

 ?? ?? Det kan være svært at få fifingrene i den lilla variant. Dog kan den bestilles enkelte steder på nettet.
Det kan være svært at få fifingrene i den lilla variant. Dog kan den bestilles enkelte steder på nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark