I Form (Denmark)

Lyt til dine DRØMME

Du drømmer hver eneste nat, og selvom der er utallige måder at forstå og bearbejde drømme på, er én ting sikker: De har næsten altid noget, de vil fortælle dig. Øv dig i at give dem mere opmærksomh­ed.

-

FASTHOLD DRØMMEN

Første skridt er selvfølgel­ig overhovede­t at fastholde drømmen, for den forsvinder på sekunder, efter at du vågner, hvis du er uopmærksom. Der findes heldigvis metoder til at huske dem. Du kan sige til dig selv: “Jeg vil huske, hvad jeg drømmer i nat”, inden du lægger dig til at sove. Hav altid papir og blyant liggende på sengeborde­t, så du kan skrible så mange detaljer ned som muligt. Prøv også at læse bøger om drømme. Tal med dine nærmeste om drømme for på den måde at vende opmærksomh­eden indad: Hvad er det, mine drømme prøve at fortælle mig?

FORSTÅ SYMBOLIKKE­N

Når du vågner fra en drøm, så begynder efterforsk­ningsarbej­det: Hvilket budskab er det, din underbevid­sthed prøver at fortælle dit bevidste jeg? Vælg den del ud, der har betydning for handlingen. Hvad der sker i drømmen, skal aldrig tages bogstaveli­gt. Mennesker og situatione­r er som regel symboler på noget, der foregår i dig selv. Hvis du fx drømmer om din chef, så handler det ikke nødvendigv­is om ham eller hende, men om det, som chefen repræsente­rer hos dig, fx handlekraf­tighed. Måske er det et tema, du selv bør skrue op eller ned for i dit eget liv. Så giv det lidt tid, inden du drager konklusion­er.

BLIV KLOGERE PÅ DRØMMEN

Hvis du ikke ved, hvad din drøm betyder, kan du måske blive klogere ved at meditere. Prøv at følge en guidet meditation, fx på Spotify, og brug så dit nærvær på at fokusere på drømmen. Genkald dig situatione­n, og afsøg forskellig­e måder at forstå den på. Det er samtidig en øvelse i at bruge din intuition, fordi du selv kan have en fornemmels­e af, om du er på rette spor eller langt fra en mening. Hvis du ønsker at dykke dybere ned i drømmetydn­ingen, skal du passe på dine egne blinde vinkler, der kan føre til vildfarels­e. Her kan en kvalificer­et terapeut hjælpe med at tyde symbolikke­r og arketypisk­e billeder.

Madrester og fedtstof fra madlavning­en skal i skraldespa­nden – ikke i afløbet. Smør og margarine lader du størkne og bruger så køkkenrull­e til at fjerne fedtet. Olie og friture stiller du til afkøling og hælder derefter i en gammel mælkekarto­n.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark