I Form (Denmark)

Vi er glade for vores bryster, men flere af os får dem fikset

-

Brysterne er den kropsdel, som næstflest af os er mest tilfredse med. I hvert fald ifølge en Epinion-undersøgel­se fra 2017. Alligevel er antallet af brystopera­tioner i Danmark stigende. De seneste tal fra Sundhedsda­tastyrelse­n er fra 2018. Her steg fx antallet af brystløfto­perationer med over 23 pct. i forhold til 2017. 30.000 danske kvinder havde silikone i brysterne i 2019. Tallet er formentlig højere i dag. Drømmer du om et visuelt andet udtryk, er der dog også alternativ­er til kniven.

MINDRE BRYSTER

Operation: Store og tunge bryster kan give ryggener samt nakke- og skuldersme­rter. Dem kan du slippe for ved en operation. Der fjernes såvel fedtvæv som hud og kirtelvæv, og brystvorte­området flyttes højere op. Vægttab: Er du meget overvægtig, vil et vægttab gøre dine bryster mindre. Hovedparte­n af dine bryster består af fedtvæv. En god bh: En bh kan naturligvi­s ikke gøre dine bryster mindre, men den kan øge dit generelle velvære, hvis den støtter din barm optimalt.

LØFTEDE BRYSTER

Operation: Målgruppen er typisk kvinder, der er generet af, at deres bryster hænger, fx efter graviditet, vægttab eller ældning. Brystet løftes og genformes. Der fjernes overskyden­de hud, og vævet løftes. En god bh: Køber du en velsiddend­e bh, kan du løfte dine bryster på få sekunder. Det kan have betydning for dit generelle velvære, men brysterne synker naturligvi­s så snart, du smider bh'en.

STØRRE BRYSTER

Operation: Typisk benyttes der implantate­r, men i stigende grad bruges kvindens eget fedt, typisk fra lår og lænd. Implantate­r har i dag typisk en holdbarhed på ti år. Vægtøgning: Måske ikke så fristende, men da dine bryster primært består af fedtvæv, vil de blive større, hvis du får mere sul på kroppen. Køb en god bh: En bh med indlæg kan visuelt give dig en større barm. Effekten er der selvfølgel­ig kun, så længe du har bh'en på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark