I Form (Denmark)

Prøv en ny

-

Propper du (også) altid den samme salat i kurven? Måske er det tid til at ryste indkøbspos­en og kaste dig over en ny. Variér gerne søde salater med de bitre, så det samlede smagsindtr­yk bliver endnu mere lækkert og nuanceret.

BABYSPINAT Kendetegn: Små spæde blade. Smag: Frisk, mild og let syrlig. Tip: Kan erstattes af/erstatte feldsalat. Vær obs på, at volumenen svinder ekstremt meget ind ved tilberedni­ng, så køb rigeligt, hvis babyspinat­en skal på panden.

SPIDSKÅL

Kendetegn: Da mange os bruger den som salat, har vi snydt og taget den kegleforme­de darling med de tykke lysegrønne blade med her. Smag: I foråret og om sommeren er smagen mild og ærteagtig. De, der høstes senere på året, er mere bitre og minder i smag om hvidkål. Tip: Olivenolie og citronsaft er godt til spidskålen­s sødme.

RUCOLA Kendetegn: Fligede blade. Ligner en lidt mindre og mørkere udgave af en mælkebøtte. Smag: Rucola er ikke for tøsedrenge, for den er fyldt med bitre og skarpe smagsnuanc­er. Tip: Brug den gerne sammen med andre salater som en slags krydderurt. Perfekt oven på pizza.

ROMAINE

Kendetegn: Ligner lidt et lille kinakål. Bladene er kraftige og lysegrønne, og ribberne tydelige. Smag: Sødlig og sprød salat med mange fibre og højt indhold af folat. Tip: Kan erstattes af/erstatte hovedsalat i opskrifter.

HOVEDSALAT Kendetegn: Fine grønne, bløde blade, der sidder smukt arrangeret i en rosetform. Smag: Meget mild. Tip: Da hovedsalat ikke er så sprødt, smager det fantastisk med fx knasende valnødder på toppen. De bløde blade splatter desuden nemt sammen, så vent med dressingen til lige før servering.

ENDIVIESAL­AT (FRISÉ)

Kendetegn: Ligner en dårlig hårdag. Lidt løstsidden­de smalle, krusede blade, der er grønne i spidsen og lidt mere gullige tæt på stokken. Smag: Let bitter smag, der mildnes ved tilberedni­ng. Tip: Er skøn til fisk og skaldyr.

HJERTESALA­T

Kendetegn: Ligner et kinakål i miniatureu­dgave. Smag: Mild og sprød. Meget velegnet i sandwich og på grillen, da den ikke så let klasker sammen som andre salater. Tip: Undgå mørke skæreflade­r på salaten ved at rive den i passende størrelser med fingrene i stedet for at snitte med kniv.

ICEBERG

Kendetegn: For mange er iceberg simpelthen synonymt med salat med sit faste runde hoved med de sprøde lysegrønne blade. Smag: Mild og børnevenli­g. Tip: Den milde smag gør den perfekt som sidesalat.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark