I Form (Denmark)

Et mindfulnes­sforløb hos en coach

-

Jeg var i et usundt forhold i mange år, hvor jeg slet ikke kunne mærke mig selv, og for tre år siden gik jeg ned med stress og stod over for en skilsmisse. Jeg blev sygemeldt fra jobbet og besluttede at prøve et mindfulnes­sforløb. Her fik jeg en fantastisk coach, som bl.a. lærte mig at blive mere jordbunden og mærke mig selv gennem naturen. Og jeg begyndte at gå. Jeg gik både kort og langt, og undervejs fandt jeg ud af, at naturen, luften og skoven var den helt rigtige medicin mod alle de tanker, der fløj rundt i hovedet på mig. Jeg har før prøvet at blive løber, men må indse, at jeg bare ikke er en løbepige. I træningsce­nteret er der for meget uro til, at jeg kan koncentrer­e mig. Med tre børn er jeg meget på i hverdagen, så jeg har brug for noget ro. Det finder jeg, når jeg går. Målet var aldrig at tabe mig, men at få velvære. Og det får jeg af at gå. Jeg kan tage det stille og roligt, jeg kan trave, eller jeg kan gå megaraskt til. Jeg vælger selv tempoet, alt efter mit mindset. På dage med meget tankemylde­r er det fx rart bare at slentre. Nu kan jeg slet ikke undvære mine gåture, og jeg får nærmest abstinense­r, når jeg ikke kommer ud. Så mangler jeg den der energiopla­dning. Gang har også gjort, at jeg er blevet meget bedre til at lytte til min egen mavefornem­melse. Når jeg bliver i tvivl om noget, så går jeg altid ud i naturen og mærker efter. På mange måder har gang lært mig at stå ved mig selv. I de 18 år, jeg var i et forhold, har jeg aldrig sat mig selv først. Jeg har følt mig egoistisk, hvis jeg satte tid af til at træne i stedet for at være sammen med familien. Men ved at gå ture er jeg blevet klar over, hvor godt det er givet ud at tage tid til sig selv. Det giver mig større overskud til også at være noget for mine børn.

 ?? ??
 ?? ?? En sygemeldin­g med stress og en hård skilsmisse blev katalysato­ren for en livsstilsæ­ndring, hvor Lis fik øjnene op for glæden ved at gå. I dag kan hun slet ikke undvære gang i sit liv.
En sygemeldin­g med stress og en hård skilsmisse blev katalysato­ren for en livsstilsæ­ndring, hvor Lis fik øjnene op for glæden ved at gå. I dag kan hun slet ikke undvære gang i sit liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark