Illustreret Videnskab (Denmark)

Tesla-batterier kan køre over 3,5 millioner kilometer

En ny generation af batterier vil kunne leve laengere end selve elbilen og gå i arv fra bil til bil. Ved pendlerbru­g er batteriet naermest udødeligt.

-

Der var godt nyt for verdens batterinør­der sidste år. Forskere fra Dalhousie University i Canada – som samarbejde­r med Tesla om en ny batteritek­nologi – kunne afsløre, at deres nye litium-ion-batterier havde en levetid på over 1,5 millioner kilometer i elbiler af normal størrelse. Nu saetter forsknings­chefen, professor Jeff Dahn, trumf på: Faktisk viser tallene, at batteriern­e i realiteten har en levetid på over 3,5 millioner kilometer.

Normalt forringes litium-ion-batteriers kapacitet over tid, indtil de ikke laengere kan holde på spaending. Batteriern­e har en elektrode i hver ende, og når de aflades, bevaeger positive litium-ioner sig fra den ene elektrode gennem den elektrolyt­iske vaeske og saetter sig på den anden – og omvendt, når de oplades.

Desvaerre har elektroder­ne en tendens til at revne over tid, og det betyder, at der kan ske ophobninge­r i dem. Når ionerne passerer gennem elektroder­ne, bliver nogle af dem fanget i revnerne, og det danner krystallig­nende strukturer, som vokser og forringer batteriets kapacitet over tid. Elektroder­ne i det nye Tesla-batteri er lavet af en form for grafit, som er monokrysta­llinsk, dvs. at grafittens krystalgit­ter er paent og ensartet. Det gør elektroder­ne mere modstandsd­ygtige over for revner og dermed ophobning af de ødelaeggen­de krystaller.

Professor Dahns forsknings­team eksperimen­terede også med at op- og aflade litium-ion-batteriern­e i forskellig­e mønstre. Nogle batterier blev op- og afladet fra 0 til 100 procent, mens andre aldrig fik lov at komme under 70 procent af deres kapacitet.

Det sidste mønster svarer nogenlunde til en normal pendlerryt­me, hvor man kører 50 kilometer om dagen i sin elbil og derfor ikke behøver at komme under 70 procent på batteriet.

Dahns team opdagede, at batteriern­e stort set ikke mister kapacitet med tiden, hvis de bliver ladet efter det typiske pendlermøn­ster. Det betyder, at batteriet praktisk talt er udødeligt.

SE EN VIDEO om litium-ion-batterier

Derfor gør laengere levetider den nye generation af batterier mere rentable end benzin. illvid.dk/levetid

 ?? ?? Elektroder­ne i det nye Tesla-batteri er lavet af en saerlig form for grafit, som revner mindre og derfor holder laengere.
Elektroder­ne i det nye Tesla-batteri er lavet af en saerlig form for grafit, som revner mindre og derfor holder laengere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark