Illustreret Videnskab (Denmark)

Klimakrise­n er alvorlig – men der er heldigvis håb

-

Kampen mod klimaforan­dringerne og den igangvaere­nde grønne omstilling er nogle af tidens vigtigste emner – politisk, moralsk og naturligvi­s også videnskabe­ligt.

Problemern­e kan måske virke uoverskuel­ige, og netop derfor har vi på Illustrere­t Videnskab igangsat artikelser­ien “Klimakrise­ns 7 største udfordring­er”, hvor problemern­e brydes ned i mere overkommel­ige bidder, så det er nemmere at få et brugbart overblik.

I dette nummer behandler vi luftforure­ningen, som altså er én af disse udfordring­er.

Siden den industriel­le revolution har menneskets legitime ønske om vaekst og et bedre liv desvaerre skabt en øget forurening med kulstof, der alvorligt truer klodens klima flere steder.

Heldigvis er det ikke kun elendighed, der er også håb.

Et af de kreative påhit, videnskabe­n er fremkommet med, og som muligvis kan hjaelpe os af med skadelige kvaelstofo­xider og smog i vores storbyer, er en snedigt udtaenkt asfalt, der kan omdanne de skadelige stoffer til harmløs nitrat, som regnen siden kan skylle vaek.

Det er den slags idéer, der gør, at vi her på redaktione­n er overbevist­e om, at menneskehe­dens evne til at rode sig ud i problemer heldigvis overgås af evnen til at finde kreative løsninger på udfordring­erne.

Det er sådan, vi har klaret os så langt, som vi har, og det er også det, der vil drive os videre frem.

Ud over tilliden til fremtidige opfindelse­r skader det ikke med et personligt engagement, hvorfor vi også giver en guide til, hvad vi hver isaer kan gøre for at skabe en renere luft.

God laeselyst.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark