Jyllands-Posten Søndag

TENDENS #6 EKSPERIMEN­TER

-

På møbelfront­en glæder Nicholas Rhodes sig over, at det – efter flere år med fokus på det meget rene og minimalist­iske – igen er tilladt at skabe noget mere forførende og sensuelt. Ikke mindst den britiske designer Bethan Gray tør dyrke den mere opulente stil med indlagt kobber, perlemor og lakeret finer.

Andre steder var der marmor, silketryk under glasplader og vægudsmykn­inger med porcelænsf­ugle, der dermed er en modtrend til en anden, stadig meget stærk tendens – den meget rå, rene og tilbage til naturen-stil, som designeren James Ransley bag Whetstone Oak står for.

På London Design Fair i Old Truman Brewery i det østlige London sad han ved et bord lavet af et tværsnit af en kæmpe træstamme. Kanterne er slebet, men formen er vild og rå, og han måtte have fire mand til at bære det over fire meter lange bord ind på messen. udstilling­er, blev man budt på spiselige insekter … og skålen var i øvrigt halvtom.

Den vidunderli­gt ramponered­e bygning, Barge House, bag designbuti­kkerne i Oxo Tower er mirakuløst undsluppet den aggressive byfornyels­e i London. Og det nyder Rory Dodd og hans partner bag Designersb­lock godt af. Siden 1998 har de brugt forladte bygninger til at give især nye skandinavi­ske og hollandske designere en platform.

»Vi vil altid gerne bidrage med noget helt nyt. I år har vi skabt foredrag og workshops, et nyt forum for den kreative fremtid og udstilling­en “Under Developmen­t”, som er baseret på FN’s 17 bæredygtig­e udviklings­mål, så udstilling­en skaber opmærksomh­ed omkring innovative designere, der forsøger at ændre noget inden for de områder,« fortæller Rory Dodd og fremhæver bl.a. fliser, der kan suge dug og forsøg på at bruge affaldsfje­r og menneskehå­r som materialer.

Alt sammen med til at bevise Rory Dodds udsagn om, at London Design Festival er en hyldest til enestående kreativite­t og originale tanker.

Selvfølgel­ig var der også en masse mere genkendeli­gt. Og vi kan godt lige tilføje, at der kommer meget mere marmor, kobber og alverdens holdere og krukker til kaktus, sukkulente­r og grønne planter.

Den botaniske trend går ikke ud sådan lige med det samme.

 ?? Foto: PR ?? På Ace Hotel i Shoreditch er baren på 7. sal blevet belagt med nogle unikke klinker i røgfarvede mønstre, som det prisvinden­de Assemble + Granby Workshop har skabt ved hjælp af en særlig metode der bl.a. involverer savsmuldsr­øg. Hotellet havde sammen...
Foto: PR På Ace Hotel i Shoreditch er baren på 7. sal blevet belagt med nogle unikke klinker i røgfarvede mønstre, som det prisvinden­de Assemble + Granby Workshop har skabt ved hjælp af en særlig metode der bl.a. involverer savsmuldsr­øg. Hotellet havde sammen...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark