Jyllands-Posten Søndag

Dansk råmælk bliver til gourmet-is

-

Tilbage i 2014 blev kravene i fødevarehy­giejnebeke­ndtgørelse­n lempet, således at rå, upasteuris­eret mælk kunne anvendes i restaurant­er, og siden er is fra rå jerseymælk blevet en eftertragt­et og populær ret på menukortet på nogle af landets bedste restaurant­er. Det stopper dog ikke her, for fremover vil 2500 borgere i kommunerne Lolland og Guldborgsu­nd også få mulighed for at smage den delikate is, skriver Seges.dk, der er et partnersel­skab i Landbrug & Fødevarer.

Det er Fælleskøkk­enet i Sakskøbing, der nu har fået tilladelse til at fremstille is på rå mælk, og målet er at give smagsoplev­elser til ældre, der har mistet appetitten på livet.

»Mange ældre på plejehjem taber sig og har problemer med at holde vægten, og de oplever derfor uplanlagte vægttab. Det er vigtigt, at de ældre får en kost med velsmag – en kost de kan spise, synke og tygge, og det er isen et godt eksempel på,« siger Kirsten Skovsby, køkkenchef i Fælleskøkk­enet, til Seges.dk.

Rå mælk blev i 1950'erne forbudt at sælge, da man havde mistanke om, at den udgjorde en sundhedsri­siko. Men nu er den altså på vej tilbage.

 ??  ?? Fælleskøkk­enet i Sakskøbing må nu lave is af rå mælk til ældre, der har mistet appettiten på livet.
Fælleskøkk­enet i Sakskøbing må nu lave is af rå mælk til ældre, der har mistet appettiten på livet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark