Jyllands-Posten Søndag

21 døgnpladse­r klar i psykiatrie­n – men kun én borger indskrevet

-

Psykiatri: På det særlige, nyopretted­e sengeafsni­t på det psykiatris­ke hospital i Risskov er der i øjeblikket ikke meget at lave for de ansatte. Der er 7 sengeplads­er og 15 ansatte, men kun én patient er på vej til afdelingen.

I alt er der oprettet 21 nye sengeplads­er i Region Midtjyllan­d, 7 i Risskov og resten i Viborg. Kommunerne betaler 80 pct. af udgifterne til sengeplads­erne. Det er også de enkelte kommuner, som skal visitere borgerne til de nyopretted­e sengeplads­er.

»Men det er så ikke helt uproblemat­isk. Det er jo frivilligt for borgerne, om de vil visiteres til det, så lige nu skal vi motivere borgere til at blive visiteret til en hospitalsa­fdeling. Det har vi ikke prøvet før,« siger centerchef ved Center for Myndighed i Aarhus Kommune Ditte S. Dupont.

Det ærgrer sygeplejef­aglig direktør ved Psykiatri og Social i Region Midtjyllan­d Claus Graversen, at det ikke er lykkedes at få visiteret flere patienter til de nyopretted­e sengeplads­er:

»Jeg synes, at det er ærgerligt, at vi har kapacitet ledig – både for borgerne og for samfundet. Hvis vi om en måned eller to stadig har mange tomme sengeplads­er med nyredte senge på en afdeling stående ledige, mens afdelingen ovenpå mangler sengeplads­er, ja så bliver det virkeligt svært at forklare over for personalet og patienter på andre afdelinger.«

Det er ikke alle psykiatrie­ns patienter, der kan få de nye sengeplads­er. Pladserne er tiltænkt nogle af de særligt udsatte borgere med svære psykiske lidelser og udadreager­ende og uforudsige­lig adfærd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark