Jyllands-Posten Søndag

DE STØRSTE UDENRIGSRU­TER

-

Med fem daglige afgange og 364.000 årlige passagerer er Amsterdam den største rute tilknyttet Billund Lufthavn. Ruten er en af lufthavnen­s ældste, og når den topper listen, skyldes det i høj grad et tæt og langvarigt samarbejde med det hollandske flyselskab KLM, der har forretning­srejsende som dets primære kunder. Langt størstedel­en af de passager, der flyver til Amsterdam, fortsætter ud i verden. Lufthavnen bliver brugt flittigt i USA.

London

Næststørst­e udenrigsru­te er London med 355.000 årlige passagerer. Til forskel fra andre store, europæiske lufthavns-hubs har London en høj andel af det, man kalder inden for luftfartsb­ranchen kalder ”lokaltrafi­k”, hvormed menes, at lufthavnen i høj grad servicerer kunder med et ærinde i nærområdet. London regnes for en af de mest attraktive city break-destinatio­ner i Europa, og Heathrow er kontinente­ts travleste lufthavn.

Frankfurt

Hvert år rejser omkring 279.000 mennesker mellem Billund og Frankfurt, der er hjemsted for den største lufthavn i Tyskland. Flyselskab­et Lufthansa har sit hovedknude­punkt for trafik i Frankfurt. Langt størstedel­en af de passagerer, der ankommer til lufthavnen, fortsætter videre ud i verden. Frankfurt bliver af mange flyselskab­er brugt som mellemstop ved rejser mod Mellemøste­n og Asien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark