Jyllands-Posten Søndag

Udflytning­ens konsekvens­er: Hvad får syv kommuner ud af ni arbejdspla­dser?

Der faldt ikke meget af til Trekantomr­ådet i den seneste statslige udflytning­srunde. Men det er okay. Alt tæller, og her omkring har vi ”en jysk tilgang” til sådan noget, siger Vejles borgmester.

- LARS DALSGAARD

Trekantomr­ådet i første udflytning­srunde, der blev lagt frem i 2015.

Her blev Middelfart (153) og Haderslev (80) de store vindere, og faktisk er Middelfart den af alle landets kommuner, der er blevet tildelt flest nye arbejdspla­dser i forhold til indbyggert­al. Det skyldes, at Skat inddeles i syv fagstyrels­er, der vil blive placeret rundt om i landet. Gældsstyre­lsen får hovedsæde i Middelfart, der i forvejen huser 240 skattemeda­rbejdere. I Haderslev er det ligeledes Skat, der slår stillinger op, eftersom man her har fundet en adresse til dele af Vurderings­styrelsen.

Første udflytning­srunde. betød også 12 medarbejde­re i Børnerådet­s sekretaria­t til Billund, mens Fredericia hentede 47 statslige stillinger i Banedanmar­k, men samtidig måtte tage afsked med statslige arbejdspla­dser i Energinet.dk, der blev rykket fra Erritsø til Esbjerg.

I Randbøl ved Vejle har man fået en bid af Naturstyre­lsen, der har slået 81 stillinger op i den lille by. Og som en sidebemærk­ning er det måske værd at nævne, at den kommende politiskol­e, der forventes færdig i 2020, skal ligge i Vejle, hvis nabokommun­e, Fredericia, får lov at huse en midlertidi­g politiskol­e indtil da.

Når alt er talt med, bliver det altså til nogle hundrede arbejdspla­dser og uddannelse­spladser for Trekantomr­ådet. Og man skal tage lige godt imod dem alle, lyder det fra Jens Ejner Christense­n.

»I Trekantomr­ådet bakker vi op om den grundlægge­nde idé med, at man fordeler de aktivitete­r, som staten har, rundt om i landet. Det er der fornuft i, og når noget bliver placeret i vores område, så er vi glade ved det,« siger han.

 ?? Arkivfoto: Jens Dresling ?? Jens Ejner Christense­n (V) er glad for hver eneste arbejdspla­ds, der skifter hovedstade­n ud med Trekantomr­ådet.
Arkivfoto: Jens Dresling Jens Ejner Christense­n (V) er glad for hver eneste arbejdspla­ds, der skifter hovedstade­n ud med Trekantomr­ådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark