Jyllands-Posten Søndag

Færre huse til salg i Østjylland

-

Boligmarke­d: Plantegnin­g efter plantegnin­g, køkken efter køkken og staudebed efter staudebed. At være på boligjagt i øjeblikket kan føles, som om man er på indkøb lige op til et par helligdage. Hvor der før var fyldt med spændende varer, så er man nu efterladt med en halvkedeli­g frostvare og en dåse konserves, der er skræmmende tæt på udløbsdato­en. Så hvad gør man, når man leder efter bolig i et marked, hvor der er færre og færre huse at vælge mellem?

Det er nemlig virkelighe­den for de østjyske købere. Tilbage i 2014 kunne man den 1. maj bladre sig gennem 5.120 udbudte villaer og rækkehuse – mens man i år var nede på 4.427 styk. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Det faldende udbud er ikke til købers fordel – tværtimod er det sælgerne, der nu sidder med jokeren på hånden.

Men derfor skal man ikke lade sig skræmme, hvis man mangler et hus – man skal bare være en klog køber:

»Man skal holde hovedet koldt og ikke lade sig manipulere. Det er også vigtigt, at man ikke har det som succeskrit­erie, at man får huset uanset prisen. Man skal gå efter at få det til den rigtige pris,« siger John Wulff, partner og rådgiver hos Købersmægl­er.dk.

Særligt hvis man drømmer om et nyt hus i Odder, vil man nok få fornemmels­en af, at der er langt mellem det, der passer til ens behov. Her var der blot 188 huse til salg i år – mens det var 306 huse i 2015.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark