Jyllands-Posten Søndag

Belgien sprudlede mod Tunesien i målfest

Belgien sikrede sig avancement til ottendedel­sfinalen efter målshow imod Tunesien.

- SIGNE FROM JENSEN signe.f. jensen@jp.dk

Belgien, der ligger i slipstrømm­en af de store fodboldnat­ioner som favoritter til at vinde hele Vm-baduljen, har levet op til hypen. Belgierne vandt over Panama uden at folde sig ud, og lørdag viste de igen, hvorfor mange nu spår Belgien som topfavorit. Tunesien var det andet hold til at få ørerne i det belgiske maskineri. Belgien vandt 5-2.

Alt taler for, at dette års VM skal blive en succes for ”den gyldne generation” med spillere som Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Romelu Lukaku.

Det skulle også vise sig at blive en for stor mundfuld for det tunesiske landshold, der kun havde meget lidt at stille op mod et spillelyst­ent Belgisk landshold.

Målfesten indledtes, da Eden Hazard fik straffe – helt uden hjælp fra VAR. Dommeren var sikker, og det var Hazard også. 1-0.

10 minutter efter ville Romelu Lukaku også være med, og på en assist af Dries Mertens sendte han bolden mellem benene på den tunesiske målmand.

Det begyndte at se ualmindeli­gt nedslående ud for det afrikanske hold, der ikke var kommet til meget i det første kvarter. Håbet blev dog vakt, da Dylan Bronn på et indlæg fra et frispark kom højest og headede Tunesien på 2-1.

Fantastisk oplæg

I halvlegens overtid scorede Lukaku sit andet mål i kampen på et fantastisk oplæg fra Thomas Meunier, der afdriblede det tunesiske forsvar, hvorfra han følt lagde bolden ind til angriber, der sjældent skuffer.

3-1 sluttede første halvleg.

I anden halvleg skulle Tunesien således lave to mål, hvis de skulle have nogle forhåbning­er om at komme videre til ottendedel­sfinalen.

Men det tunesiske mandskab kunne altså ikke holde Eden Hazard fra at score efter 50 min., hvor han gjorde det til 4-1 på en fiks afdribling af Ben Mustapha. Det var i sandhed en hård dag på jobbet for vikaren i målet og en umulig opgave for Tunesien.

Møder England

Symptomati­sk for kampen nåede både Belgien og Tunesien at score i slutminutt­erne. Først til 5-1 på Michy Batshuayi siden fik Wahbi Khazri pyntet på resultatet. 5-2 endte kampen.

Dermed slår dette års VM en rekord med flest kampe i træk, hvor der er scoret. 27 kampe i træk.

I sidste gruppekamp møder Belgien England. Belgien er videre, og det samme kan England komme, hvis de formår at vinde over Panama, søndag.

Dermed kan den sidste kamp blive en ren positionsk­amp om første og andenplads­en. Tunesien og Panama mødes i en kamp, der kan vise sig kun at handle om æren. Den sidste kamp spilles torsdag.

BELGIEN - TUNESIEN (0-0)

Mål: Eden Hazard (6./str., 50.) Romelu Lukaku (16., 45.+3.) Dylan Bronn (18.) Michy Batshuayi (90.) Wahbi Khazri (90.+3.)

Belgien: 9 Tunesien: 4 Dommer:jair Marrufo, USA: 8

?? FOTO: AP ?? Michy Batshuayi skulle bruge et hav af muligheder, men indløste til sidst billet til målfesten, da han scorede til 5-1.