Jyllands-Posten Søndag

KØBMANDEN

-

Forretning­en blev åbnet af Niels Jørgensen den 1. januar 1991 og allerede to år senere væsentligt udvidet. Herefter lukkede byens anden købmand.

Forretning­en ejes af Niels Jørgensen og er en del at dagligvare­koncernen Dagrofa. I mange år var det en Sparkøbman­d, men for et par år siden skiftede den navn til Min Købmand og blev en del af denne kæde, der tæller 174 forretning­er på landsplan.

I 2017 omsatte købmanden for 7,6 mio. kr., og antallet af ekspeditio­ner var 77.991.

Der var budgettere­t med en omsætning på 9,4 mio. kr.

Skal dette mål nås, skal hver borger handle for 22 kr. mere pr. ekspeditio­n.

Prisen for forretning­en er – inklusive et nyt tag – tæt på en million kroner, hvorfor der skal sælges i nærheden af 400 anparter på hver 2.500 kroner, hvis borgerne skal overtage forretning­en og leje den ud til Gitte Bengtsson.

Niels Jørgensen går på pension den 31. august.

være på tæerne for at få løst selv de mindste problemer. Hvis der for eksempel er problemer med gadebelysn­ingen, må vi selv gøre opmærksom på det, inden der bliver gjort noget ved det, og sådan er det jo ikke i lidt større byer.«

Unge tilflytter­e

Vi taler en stund om byens mange tilbud, og Kristian Lorenzen fremhæver de mange sportsakti­viteter, der er centreret omkring hallen, hvor mange af byens borgere mødes og er sammen. Det samme sker i og omkring medborgerh­uset Firkløvere­n.

»Meget har ændret sig i de senere år. Vester Hornum er i høj grad blevet et samfund af unge mennesker og børnefamil­ier. Alene derfor er det meget vigtigt, at købmanden bevares.«

Martin Beck Nielsen tilføjer, at der alene i 2017 flyttede ni unge familier til byen, og skal den tilflytnin­g fortsætte, så kræver det – understreg­er han – at byen også har en velassorte­ret købmand.

Umiddelbar­t efter den 1. juli vil en arbejdsgru­ppe bestående af Martin Beck Nielsen, Svend Anker Jensen, Karsten Thomsen og Annika Schmidt gennemgå blanketter­ne, på hvilken borgerne har tilkendegi­vet, at de vil købe anparter.

Først herefter lægges der en slagplan for det videre forløb i projektet.

Vi lader købmand Niels Jørgensen få det sidste ord:

»Selv om det måske kan være lidt svært at komme ind i fællesskab­et, hvis ikke man har sin gang i sportshall­en eller i medborgerh­uset, så er Vester Hornum en by, hvor alle hjælper hinanden, hvis det kniber.«

De kommende uger vil vise, om skolens slogan får en ny konkret betydning:

»SAMMEN ER VI BEDST«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark