Jyllands-Posten Søndag

Nyhedsquiz

-

UGE 25

1 Fra den 1. juli kan man ikke længere besøge Tøjhusmuse­et i København. Det kendte museum har nemlig besluttet at gennemføre et navneskift­e, fordi tøjhus er et gammelt og uforståeli­gt ord. Hvad skal museet nu hedde?

A. Krigsmusee­t

B. Kanonmusee­t

C. Våbenmusee­t

2 I 1973 åbnede familien Grene den første Søstrene Grene-butik på Strøget i Aarhus. I dag – 45 år senere – er den populære butikskæde til stede i 16 lande, og Søstrene Grene har netop slået dørene op til en ny butik. Hvilket nummer er den i rækken?

A. 100

B. 150

C. 200

3 Soulsanger­inden Solange indtager Tivoli og optræder på Plænen onsdag den 15. august, hvor forlystels­esparken har 175-årsfødsels­dag. Hvem er Solange søster til?

A. Beyoncé

B. Ariana Grande

C. Katy Perry

4 Hos Naturstyre­lsen bekræfter man, at der et bestemt dyr løs i den nordsjælla­ndske skov Gribskov. Man mener, at dyret må have krydset Øresund fra Sverige på sin vej til Gribskov. Hvilket dyr?

A. En elg

B. Et vildsvin

C. En ulv

5 Regeringen i dette land vil skærpe kravene til indvandrer­e, som modtager understøtt­else. De skal lære sproget og vise ægte vilje til det ifølge landets finansmini­ster. Hvilket land?

A. Tyskland

B. Norge

C. Frankrig

6 Makedonien­s parlament har ved en afstemning stadfæstet en aftale om at ændre landets navn til Republikke­n Nordmakedo­nien. Landet har i årtier været i strid med et andet land, der har en region med samme navn. Hvilket land er det?

A. Bulgarien

B. Grækenland

C. Serbien

7 Folk sagde wow og lod sig rive med, da musikerne fra Copenhagen Phil indtog lejligheds­komplekset Emaljehave­n i hovedstade­ns Nordvestkv­arter og uropførte en symfoni fyldt med hverdagsly­de. Der var fire stjerner fra Jyllands-postens anmelder til koncerten. Hvor stod musikerne?

A. På tagterasse­n

B. I gården

C. På altanerne

8 Dværgen Jerry Maren, der netop er død i en alder af 98 år, blev i hele sin karriere tæt forbundet med sin meget lille rolle i musicalfil­men ”Troldmande­n fra Oz”. Hvornår er filmen fra?

A. 1939

B. 1949

C. 1959

9 I onsdags var det FN’S internatio­nale dag for albinisme, en sygdom, der er kendetegne­t ved nedsat eller manglende evne til at danne pigment. Hvor mange skønnes at lide af sygdommen på verdenspla­n?

A. 40.000

B. 400.000

C. 4 mio.

10 Efterladte harer, iskolde jægersmænd, sultne ræve, døde cyklister og store tanker om verdensrum­met. Der er nok at tale om i "De små synger”, der i år fejrer et rundt jubilæum. Hvilket?

A. 50 år

B. 70 år

C. 100 år

Reseach: Biblioteke­t i Jp/politikens Hus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark