Jyllands-Posten Søndag

Foto-konkurrenc­e for alle: Del store og små øjeblikke fra dit liv og vind flotte præmier

Jyllands-posten lancerer om nogle uger en stor fotokonkur­rence med præmier til en samlet værdi af over 30.000 kr. "Vores Liv" er åben for alle, så find allerede nu dit kamera eller din smartphone frem.

- UFFE CHRISTENSE­N uffe.christense­n@jp.dk

En betagende udsigt fra verandaen på hotellet i Venedig, et smittende barnesmil, den skinnende nye bil i indkørslen eller trængslen foran scenen på en af sommerens festivaler.

Jublen på stadion, når hjemmehold­et scorer, en hyggelig grillaften sammen med familien, en lille, grøn frø i en skovsø, et nymalet blåt plankeværk, trafikkaos på motorvejen, børnene, der på stranden leger med deres bedstemor, eller blot et lækkert motiv på torvet i Hedensted.

Eller noget helt, helt andet.

Kun fantasien sætter grænser.

Det handler alt sammen om "Vores Liv", som det folder sig ud og leves i alle kroge af de samfund, der omgiver os ude eller hjemme.

"Vores Liv" er titlen på en ny stor fotokonkur­rence, som Jyllands-posten formelt sætter i gang lørdag den 1. september 2018, men find endelig dit kamera eller din smartphone frem allerede nu og gå på jagt efter gode, spændende motiver.

Det almindelig­e liv

"Vores Liv" er åben for alle, uanset om man er en øvet fotograf eller ”bare” er vild med at tage billeder med sin smartphone, og – i modsætning til mange andre lignende fotokonkur­rencer, så er den ikke delt op i en række kategorier.

I forbindels­e med "Vores Liv" siger Jyllands-postens fotochef Brian Karmark:

»Vores verden er blevet langt mere visuel i løbet af de seneste år. Vi sender billeder til hinanden på Instagram, Facebook og Snapchat. Det er ikke kun profession­elle fotografer, der kan ramme plet, når der skal fortælles historier, der berører os.

Derfor er det interessan­t og spændende at lave en fotokonkur­rence, der tager udgangspun­kt i almindelig­e menneskers liv. Vores Liv er læsernes liv – vi kommer helt tæt på og ind under huden på det liv, der leves.«

Med "Vores Liv" fortsætter Jyllands-posten, hvor vi slap i 1994, da vi efter 10 succesrige år med fotokonkur­rencen "En Verden i Farver" valgte at lukke denne.

Startskudd­et til "Vores Liv" i billeder lyder formelt lørdag den 1. september 2018, og i de følgende otte uger vil en særlig jury hver eneste lørdag kåre ugens tre bedste blandt læsernes indsendte billeder.

Tre vindere

De 24 nominerede vil efter de indledende otte runder igen nøje blive vurderet af juryen, der består af fotochef Brian Karmark og journalist Uffe Christense­n fra Jyllands-posten samt fotografen Mathilde Bech. I slutningen af oktober vælger juryen de tre vindere, og til dem er der præmier sponsorere­t af Nikon til en samlet værdi af over 30.000 kroner.

Læserne får også mulighed for at kåre deres egen favorit, og til fotografen bag læsernes favoritbil­lede er der en præmie på fremkaldel­se af digitale billeder til printkopie­r til en samlet værdi af 1.000 kroner. Det kan f.eks. være 100 printkopie­r i formatet 13 x 18, men det vælger vinderen selv. Præmien

 ??  ??
 ?? FOTOS: PRIVAT ?? Rigtigt mange danskere er vant til at fortælle historier om livet i hverdagen. »Vores verden er blevet langt mere visuel i løbet af de seneste år. Vi sender billeder til hinanden på Instagram, Facebook og Snapchat. Det er ikke kun profession­elle...
FOTOS: PRIVAT Rigtigt mange danskere er vant til at fortælle historier om livet i hverdagen. »Vores verden er blevet langt mere visuel i løbet af de seneste år. Vi sender billeder til hinanden på Instagram, Facebook og Snapchat. Det er ikke kun profession­elle...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark