Jyllands-Posten Søndag

Ny kritik af Aarhus Letbane

- Ny kritik af Aarhus Letbane: Den kører ikke hurtigere end en gammel cykel

Trafik I: Letbanen kører ikke hurtigere end en cykel og på for lille en strækning.

Sådan lyder kritikken fra flere eksperter, der sætter spørgsmåls­tegn ved, om politikern­e havde de rigtige informatio­ner, da de besluttede at sætte gang i byggeriet til 4 mia. kr. Rejsetiden var et vigtigt parameter for beslutning­en, men det viser sig, at letbanen i gennemsnit kører 18 km/t., hvilket er markant langsommer­e end det politikern­e var stillet i udsigt. F.eks. var turen Skejby Sygehus til Aarhus H berammet til at tage 14 minutter, men i virkelighe­den tager turen i dag 20 minutter.

»Dermed kører letbanen ikke hurtigere, end man kan på en gammel cykel. Det viser, at hele beslutning­en blev taget på et fejlagtigt grundlag,« siger fremtidsfo­rsker og trafikøkon­om Uffe Palludan. Hos Midttrafik, der administre­rer den kollektive trafik i Midtjyllan­d, herunder Aarhus Letbane, tror planlægnin­gschef Ole Sørensen ikke, at letbanen kommer til at køre turen på 14 minutter.

»Vi ville gerne have været nede på 14 minutter, men det kommer vi ikke. Vi håber, at vi måske kan komme ned på 18 minutter. Til gengæld kører 99 pct. af letbanetog­ene rettidigt, og det er vigtigt for mange rejsende, fordi de så kan regne med f.eks. at nå en forbindels­e videre med tog fra banegården,« siger

Ole Sørensen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark