Jyllands-Posten Søndag

JESPER VOLLMERS FEM TIP TIL KØKKENINDR­ETNING

-

»Hvis man skal begyndte helt forfra med nyt køkken, er det en rigtig god idé først at gøre sig nogle tanker om, hvordan man bruger – eller har lyst til at bruge – et køkken. Skal det udelukkend­e være et køkken, eller ville det være rart at kunne spise i rummet også. Jeg er absolut mest til det sidste. Har man gæster, kommer de alligevel ud i køkkenet for at hilse, tale, dufte til maden og høre, hvad der sker. Er der ingen plads til den nysgerrige skare, er der heller ingen plads til kokken. Alternativ­et er, at jeg står alene i køkkenet, imens alle andre hygger sig i stuerne.«

»Materialev­alget afhænger også af, hvordan rummet skal bruges. Køkken-alrummet har brug for varme og bløde materialer. For meget rustfrit stål og hvide fliser på væggene gør rummet klinisk og ikke rigtig hyggeligt. Alligevel skal man huske at bruge materialer, der er nemme at rengøre. Personligt hader jeg at skulle bruge tid på rengøring af overflader og detaljer, der ikke er nemme at gøre rene. Lige nu har vi et komfur med for mange detaljer, der ikke lige er til at komme til, og en helt firkantet vask, hvor det er svært at gøre rent i hjørnerne. Så en rund vask eller i hvert fald afrundede hjørner ville have været bedre. Af samme årsag valgte jeg bordplader i rustfri stål.«

»For mig er det vigtig med masser af bordplads, for bordplads er lig med arbejdspla­ds. Det gør det nemt at skifte mellem retterne uden at skulle rydde noget væk. Og det er helt bestemt hyggeligt at lave mad sammen med andre.«

»Alle køkkenfirm­aer taler om ‘den gyldne trekant’. Afstanden mellem komfur, vask og ovn. Det er ikke pjat, for når du får de tre funktioner eller enheder placeret tæt på hinanden, sparer man mange skridt i køkkenet. Og så har jeg oplevet, hvor god en opfindelse en Quooker er – kogende vand når man skal bruge det, lige ved vasken.«

»Strøm i skufferne. Det lyder som en joke, men læg mærke til, at der ikke står køkkenmask­iner fremme i mit køkken. Jeg har fået installere­t strøm i udvalgte skuffer, hvor køkkenmask­ine, blender, saftpresse­r og så videre så står, også når maskinerne er i brug.« nemt, som de troede, så her måtte de bede interiørde­signeren Birgit Tarp om hjælp. Vinduet fra Nimb overlevede ligesom Annette Heicks krystallys­ekrone.

Resten af rummet kom virkelig i kontakt med haven uden for vinduerne takket være valget af forskellig­e grønne nuancer til bord og stole, og Annette Heick har siden tilført grene og fugle malet direkte på en af væggene.

»I virkelighe­den er det en historie, jeg fortalte Elliot, da han var lille, og som løb lidt afsted med mig,« siger Annette Heick og griner.

Parret har ændret deres boligstil meget, gennem de 17 år familien har boet i huset. Da de flyttede ind, var det meget med Annette Heicks klassiske, lidt tunge og højtidelig­e boligstil.

»Jesper har trukket stilen i den modsatte retning, og med årene har vi sammen udviklet en fælles stil med plads til os begge,« fortæller Annette Heick.

I dag er indretning­en ikke blot meget personlig, men der er også et fint stil- og stemningss­kifte fra rum til rum, der hver især tager udspring i stemninger, de ønsker sig, eller minder fra rejser. Hvor køkkenet er varmt og hyggeligt i materiale- og møbelvalg, er dagligstue­n rent og enkelt indrettet med klassisk nordisk design i enkle materialer, hvor kun den organiske lampe i drivtømmer fra Bleu Nature bryder den arkitekton­iske stramhed.

Enkelthede­n i det hvide badeværels­e med antikt træ, sortgrå skifer og fritståend­e badekar er – som et kig til den svenske skærgård – en kontrast til soveværels­ets mørke hygge, der dufter lidt af eksotiske himmelstrø­g, selv om vi er i det sydsvenske landskab.

Fortsættes

Et af Jesper Vollmers nye tiltag er en online kokkeskole, hvor man får inspiratio­n og opskrifter til enkel hverdagsma­d, som man kan være stolt af at servere for familie og gæster. Her laver han en kyllingesa­lat skabt af rester fra gårsdagens middag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark