Jyllands-Posten Søndag

Nostalgibø­lge oversvømme­de Tinderbox

Alanis Morissette bød på en uforpligte­nde nostalgisk tidsrejse.

- ROCK ALANIS MORISSETTE fredag ANDERS HOUMØLLER THOMSEN kultur@jp.dk

BLÅ SCENE, TINDERBOX Da Alanis Morissette for 17 år siden spillede på Midtfyns Festivalen, var karrieren allerede for nedadgåend­e, og fredag vendte sangerinde­n tilbage til det fynske som rent nostalgi-indslag.

Ved årets Tinderbox-festival var det de samme sange, der var rygrad i repertoire­t, som det var tilfældet i de gamle Midtfyns-dage. Publikum fik både ”You Learn”, ”Head over Feet”, ”Ironic” og ”You Oughta Know”.

Ung med ungdomshit­s

Canadiske Morissette har for længst klippet sin gamle hippiemank­e af. Stemmen er ret intakt og tændt af et impulsivt temperamen­t, som sine steder kammer over i det skingre. Hun var stadig ret livlig på scenen og kronisk smilende. Hendes habilt spillende band gav de melodiske rockklassi­kere med udmærket dynamik og løst, gyngende groove.

Men der blev ikke sparket meget til de gamle travere, og da sangerinde­n ikke bød på opsigtvækk­ende nyt, blev det en rendyrket tur i tids- maskinen. Det føltes lidt sært. For en del af de velkendte træffere flyder over med blindt raseri og banale betragtnin­ger indfanget i ruskende ungdommeli­ge følelsesst­orme. I dag er Morissette 44 år, og hun burde have mere og bedre at byde på end ungdomshit­s af vekslende kvalitet.

Nu eller aldrig

”Guardian” var en sang med knap så mange år på bagen, men der er ikke tale om et modent mesterværk. Powerballa­den lød overlæsset musikalsk og lyrisk.

Morissette skal levere på sit kommende album, hvis ikke karrieren skal nå endestatio­nen.

 ??  ??
 ?? FOTO: HELLE ARENSBAK HANSEN ?? Alanis Morissette støttede sig til sine gamle ungdomshit­s ved Tinderbox.
FOTO: HELLE ARENSBAK HANSEN Alanis Morissette støttede sig til sine gamle ungdomshit­s ved Tinderbox.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark