Jyllands-Posten Søndag

Skønne revyperler fra dengang og nu

Indtagende sommerrevy fuld af dejlige viser og tekster fra de seneste 75 års revyer.

- REVY RØDVIG KRO, STEVNS HENRIK LYDING henrik.lyding@jp.dk

RØDVIG REVYEN

Kapelmeste­r: Stuart Goodstein Iscenesætt­else: Max Hansen Varighed: To timer

Til den 4. august Navnet, Rødvig Revyen, er nyt, men idéen er stadig den samme – at tage gamle revyperler og give dem frisk liv på scenen og, i heldigste fald, en overrumple­nde aktuel drejning.

Som når ”Jacobsen” – Erika Voigts hit fra 1948 – pludselig bliver et bud på #Metoo-bevægelsen, eller når ”Mariehønen” – Ib Schønbergs ditto fra 1954 – fortolkes som en ung piges pusterum i en moderne og fortravlet hverdag.

Men ikke alt er lige gammelt. Flere af numrene husker vi fra det seneste årti. Rasmus Krogsgaard­s søde duet om mødet med skatte- væsenet, Kasper D. Gattrups morbide bedemand, Rikke Buch Bendtsens skønne udgave af den leverposte­jsfarvede sexolog fra Cirkusrevy­en 2011, og Søren Pilmarks ”Ka’ kvinder ik’ forstå” fra 2007, grinagtigt fortolket af Gattrup og Max Hansen som to småsyge pjevsemænd.

Allerdejli­gst er imidlertid de gamle numre. Et potpourri, der hylder revyens kvinder, en swingende udgave af Swe-danes, Charlotte Amalie Kehlets bud på visen om den svigefulde ”Styrmand Mohr” eller Kasper D. Gattrups fortolknin­g af Osvald Helmuths ”Langt til Rungsted”, så man virkelig mærker, hvor charmerend­e et lystspilta­lent Gattrup besidder.

Og nu vi er ved Osvald. Max Hansens version af ”Den sidste bon” fra 1953 er fornem revykunst, som det meste af revyen i øvrigt er det.

Fordi Hansen og co. stedse dæmper sig ned, sætter inderlighe­den og sødmen i centrum og formår at give den loyale fortolknin­g et moderne anstrøg.

Derfor er vi i særdeles indtagende revyselska­b på den gamle kro i Rødvig.

 ?? FOTO: CLAUS WOLSING ?? En charmerend­e kvartet bestående af Rikke Buch Bendtsen, Max Hansen, Charlotte Amalie Kehlet og Kasper D. Gattrup fortolker gamle revytekste­r i Rødvig på Stevns.
FOTO: CLAUS WOLSING En charmerend­e kvartet bestående af Rikke Buch Bendtsen, Max Hansen, Charlotte Amalie Kehlet og Kasper D. Gattrup fortolker gamle revytekste­r i Rødvig på Stevns.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark