Jyllands-Posten Søndag

AKTUELT PORTRÆT Hun synger klassiske toner på Kyssetrapp­en

På en pram i Københavns Havn lader mezzosopra­nen Andrea Pellegrini torsdag aften de levende arier sprudle. Det sker ved en stemningsf­uld koncert i serien ”Klassisk på Kyssetrapp­en”.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

De fleste mennesker bruger sommeren på at feriere og lade batteriern­e op. For mezzosopra­nen Andrea Pellegrini er den lune årstid lig med mange job i kalenderen.

Sammen med sine medspiller­e, som bl.a. tæller guitariste­n Jacob Binzer fra rockbandet D-A-D, spurter hun i de lyse måneder rundt for at optræde på musikfesti­valer i alle landets afkroge.

Torsdag aften kan man sætte sig til rette på Kyssetrapp­en på Ofelia Plads ved Skuespilhu­set og høre hende synge på en pram, der ligger og duver i Københavns Havn. Sammen med akkordeoni­sten Bjarke Mogensen, som hun her optræder med, bliver hun sejlet ud til scenen. Når koncerten er slut, skibes musikerne tilbage til fastlandet.

De to har spillet sammen i 10 år og turneret i ind- og udland. Til koncerten på Kyssetrapp­en har de sammensat en spraglet musikalsk buket - fra barokarier af Händel og Vivaldi til argentinsk­e Piazzollas ”Ave Maria” og måske en enkelt Gershwin-sang. Et afdæmpet program, som under åben himmel forstærkes af mikrofoner, så lytterne kan lade sig omslutte af de levende klange.

Klassisk fra maritim scene

Koncerten er en del af serien "Klassisk på Kyssetrapp­en” på den maritime scene. Andrea Pellegrini kender konceptet fra sin optræden samme sted sidste år. Hun glæder sig, for koncertern­e her har en særlig karakter.

»Det var hyggeligt, og samtidig gav det en udfordring at performe på scenen i bølgegang. Jeg er spændt på, om vi med vores stilfærdig­e program kan fastholde folk i det store, åbne rum. Udendørs er der så mange faktorer, der spiller ind, men sidste år gik det rigtig godt. Tilhørerne var dedikerede og opmærksomm­e,« fortæller hun.

42-årige Andrea Pellegrini voksede op i Odder. Hendes far var jazzbassis­t, og som syvårig satte hun sig til klaveret og lærte at spille på

 ?? FOTO: ROBIN SKJOLDBORG/PR ?? Mezzosopra­n Andrea Pellegrini har i sommer et tætpakket musikprogr­am.
FOTO: ROBIN SKJOLDBORG/PR Mezzosopra­n Andrea Pellegrini har i sommer et tætpakket musikprogr­am.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark