Jyllands-Posten Søndag

Én kommentar viser Eriksens

Søndagens ottendedel­sfinale er Luka Modric vs. Christian Eriksen.

- TROELS HENRIKSEN Jyllands-postens udsendte medarbejde­r troels.henriksen@jp.dk

Vejret var dårligt på denne dag i november 2014 i Bukarest, Rumænien, da Christian Eriksen leverede nogle udtalelser, som fortæller en ting eller to om, hvor meget han har udviklet sig siden da.

Det danske landshold havde et par dage forinden leveret et yderst vigtigt resultat ved at vinde i Serbien i Em-kvalifikat­ionen. Kalenderår­et nærmede sig sin afslutning, så Jyllands-posten bad en række forskellig­e landsholds­profiler om deres bud på en toptre over de bedste danske fodboldspi­llere i 2014. Selv om Christian Eriksen uden tvivl havde været den mest kritisered­e af dem alle i løbet af året, pegede de fleste på ham.

»Der kan kun være én, og det er ham,« understreg­ede Kasper Schmeichel. Fynboen sad uden fuldskæg i en stol i et meget farverigt lokale og blev forhold sine kollegaers ros. Han pegede dog ikke på sig selv.

»Det gør man ikke,« som han sagde. Den meget uofficiell­e kåring var dog en anledning til at spørge Eriksen, hvordan han syntes, at det gik med hans udvikling som fodboldspi­ller. Også i forhold til de bedste spilfordel­ere, 10’ere, i Premier League. Dengang var de Eden Hazard, Mesut Özil og David Silva. De tre er fortsat ikke uefne. Eriksen rystede på hovedet på spørgsmåle­t, om han følte sig lige så god som dem og trak selv David Silva frem.

»Jeg har lige et stykke vej endnu. Fodboldmæs­sigt og med den erfaring, en spiller som han har,« sagde han.

»Køligheden. Der mangler jeg noget.«

»Jeg er ikke dårligere«

Vi spoler frem til denne fredag i Anapa ved Sortehavet. Der er gået næsten fire år.

Danmark møder søndag Kroatien i en Vm-ottendedel­sfinale. Christian Eriksen tropper op. Nu med fuldskæg og som nybagt far. Eriksen og Danmark spiller denne søndag den største kamp i de seneste 16 år for det danske landshold. Ikke siden Vm-ottendedel­sfinalen i Japan i 2002 mod England har Danmark stået i en lignende situation ved en slutrunde. Kan selv en prøvet Premier League-spiller med et par sæsoners erfaring med de helt dyre kampe i Champions League mærke, at dette er noget særligt. Ikke rigtigt, siger Eriksen. Man tror på ham.

»Det er møghamrend­e varmt, men ellers står det godt til,« siger han indledning­svist.

Danmark-kroatien indeholder mange elementer. Vender Danmark tilbage til en Vm-kvartfinal­e? Undervurde­rer kroaterne modstander­en? Har Danmark mere i sig, end holdet har vist indtil nu? Over det hele bliver kampen en duel mellem to af verdens dygtigste spilfordel­ere, 10’ere. Luka Modric, nøglespill­er i Real Madrid, vs. Christian Eriksen, stor profil i Tottenham Hotspur.

Så vi spørger Eriksen igen for at få et indblik i selvbevids­theden hos en nu 26årig spiller, der som en god fynbo ikke praler for meget af sig selv. Som en tryktest fire år efter Bukarest.

Anser du dig for at være lige så god som Modric?

Eriksen tygger lidt på det i et sekund eller to. Som tænker han over det kloge svar.

»Jeg anser mig ikke for at være dårligere,« siger han så med et smil.

Eriksens trænere er ikke i tvivl om svaret på samme spørgsmål.

»Jeg bliver jo nødt til at sige Christian,« lyder det fra Åge Hareide.

Assistentt­ræner Jon Dahl Tomasson smiler skævt, da han bliver spurgt til sammenlign­ingen mellem de to.

»Ja, dem kunne man godt sætte lidt op mod hinanden. Så vil jeg hellere have Christian Eriksen,« siger han og fortsætter:

»Han er bedre i mine øjne. Mere kampafgøre­nde i form af mål og oplæg. Han er en kæmpe holdspille­r. Løber meget og laver mange såkaldte højintense løb. Han placerer sig godt i gruppen af spillere. Nu kender jeg ikke Modric personligt, så jeg kan ikke sige, hvordan han er i den sammenhæng, men Eriksen har en kæmpe stjerne hos dem. Han tænker altid kun på én ting, og det er holdet.«

Jeg anser mig ikke for at være dårligere. Christian Eriksen om sammenlign­ingen med Luka Modric

Modric har vundet Champions League fire gange. Nogle vil nok være uenig med dig. »Modric er en fantastisk spiller. En superdygti­g spiller.

 ?? FOTOS: EMMANUEL DUNAND OG PHILIPPE LOPEZ ?? »Jeg anser mig ikke for at være dårligere,« siger Christian Eriksen om sammenlign­ingen mellem ham og Luka Modric.
FOTOS: EMMANUEL DUNAND OG PHILIPPE LOPEZ »Jeg anser mig ikke for at være dårligere,« siger Christian Eriksen om sammenlign­ingen mellem ham og Luka Modric.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark