Jyllands-Posten Søndag

Messi vippet af tronen af ung franskmand

Frankrig vandt 4-3 over Argentina i en herlig fodboldkam­p.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk Næste kamp

Hvis man er typen, der sidder time efter time og ser den ene halvlunke fodboldkam­p efter den anden i håbet om, at der på et eller andet tidspunkt dukker en kamp op, der trækker benene væk under en, så lå man fladt ud på gulvet efter Frankrigs 4-3-sejr over Argentina.

Og hvis der findes en fodboldgud, så var han i godt humør lørdag eftermidda­g, og hans engel på jorden hedder Kylian Mbappé. 19 år. To mål i kampen. Efter hans gennembrud for Monaco for nogle år siden har vi måske ventet på, at han skulle vise samme takter på landsholde­t, og de kom i den grad lørdag. Mbappés drivende løb, målnæse og fremtoning minder i forbavsend­e grad om dengang, da den brasilians­ke Ronaldo var på sit højeste.

Allerede efter 13 minutter viste han sin hastighed første gang, da han erobrede bolden kort uden for eget felt og over 70 meter spurtede mod mål, væk fra oppasserne, og da han nåede ind i feltet, fældede helten fra Nigeria-kampen, Marcos Rojo, ham. Griezmann scorede sikkert fra pletten og 1-0 til Frankrig.

Fremragend­e af Di Maria

Franskmænd­ene spillede herlig direkte angrebsfod­bold og overlod det til Argentina at trille bolden nytteløst rundt.

Argentina kom dog tilbage i kampen med et fremragend­e mål af Angel Di Maria kort før pausen.

Op til kampen var der masser af fokus på Messi og en situation under Nigeriakam­pen, da landstræne­r Joao Sampaoli henvendte sig til Messi for at spørge, om han skulle sætte Aguero på banen. Messi sagde ja, Aguero kom på banen, og hjemme i Argentinas kigge- de folk på hinanden og undrede sig over, hvem der egentlig var boss?

I startopsti­llingen var Messi placeret som forreste angriber, men det virkede nærmest, som om Argentina spillede uden angriber, da Messi ofte trak ned på midtbanen. Han havde dog en fod med i Argentinas føringstræ­ffer, da hans afslutning blev rettet af af Gabriel Mercado, men den argentinsk­e jubel var kortvarig, da dagens flotteste scoring faldt. Benjamin Pavards 2-2-udligning havde nemlig alt, hvad man som fodboldfan drømmer om, da han helflugted­e bolden i mål fra 25 meter efter et fantastisk opspil.

Så var det igen Kylian Mbappés tur. Den unge franskmand stod – naturligvi­s – bag Frankrigs føringsmål til 3-2 efter klumpspil. Fire minutter senere scorede han så efter et kvikt opspil på midtbanen, da han slap fri i højre side og passerede stakkels Franco Armani i det argentinsk­e mål.

Resten af kampen blev et pres mod Frankrigs mål, og Agueros mål kom for sent.

Spekulatio­nerne vil nu fokusere på, om Lionel Messi stopper på landsholde­t.

Hvis han stopper, er en ny stjerne født. Og ham får Les Bleus – og os andre fodboldels­kere – fornøjelse af i mange år frem.

FRANKRIG-ARGENTINA 4-3 (1-1)

Mål: 1-0 Antoine Griezmann (13.), 1-1 Angel Di Maria (41.), 1-2 Gabriel Mercado (48.), 2-2 Benjamin Pavard (57.), 3-2 Kylian Mbappé (64.), 4-2 Kylian Mbappé (68.), 4-3 Aguero (93.)

Frankrig: 8 Argentina: 3

Dommer: Alireza Faghani, Iran: 6 Fredag kl. 16: Frankrig – Uruguay/portugal

?? FOTO: DAVID VINCENT/AP ?? Kylian Mbappé spillede en fremragend­e kamp for Frankrig.